IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пътната помощ за електромобили ще е доста по-скъпа

Обслужването на такива модели носи повече рискове и изисква допълнително обучение

Пътната помощ за електрически автомобили трябва да струва доста повече от тази за конвенционални коли с двигател с вътрешно горене, настояват от сектора. В няколко европейски държави се водят независими едни от други, но сходни по съдържание преговори между асоциациите, предоставящи пътна помощ, и застрахователните компании, които най-често плащат за услугата.
  
   
Tesla, пътна помощ, репатрак
  
    
Според испанския Алианс за пътна помощ извозването на електромобили трябва да се заплаща по "значително по-висока тарифа", защото обслужването им изисква специално допълнително обучение на мобилните екипи, а и е свързано с повишени рискове, например от пожар.

Компаниите за пътна помощ са принудени да правят допълнителни разходи за тези обучения и за мерки за безопасност, затова е справедливо и да получават по-високо заплащане, обясни говорителят им пред TVE. Той добави също, че случаите, в които електромобили се нуждаят от пътна помощ, са зачестили неимоверно в последно време.

Подобни преговори в момента текат в Нидерландия и Швеция, където фирмите за пътна помощ имат и друг аргумент: че електромобилите са чувствително по-тежки от обикновените коли, и водят до преждевременна амортизация на техниката.
  
  

0 от 500
  • #37
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 41 ( преди 3 месеца )
    Може и да ти искат повече пари, защото вероятно ще трябва да вземат допълнителни противопожарни мерки.
  • #36
    8 rate up comment 2 rate down comment
    до#41 ( преди 3 месеца )
    Почваш ли да стопляш, че електромобилите не са за да евтино и екологично, а за по-голям контрол и цедене на хората. Много по-лесно е да ти дръпнат шалтера или дистанционно да ти спрат колата, ако искат. Клаус Шваб в голямото зануляване го е написал, но няма кой да чете. Електромобилите са последната стъпка преди отнемането на личните превозни средства на хората. Върви се точно по този път и само слепите и много глупавите не го виждат и разбират. Т.нар. конспирации се сбъдват.пЛандемията например
  • #35
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ако електромобила ми тежи 1300 кг и е с LFP батерия ще ме тарифират ли като нормален автомобил? Само се чудят как да цедят пари
  • #34
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до: Електропитеците ( преди 3 месеца )
    Електропитеците, започвате ли да осъзнавате какво голямо дърво са електрокарите или все още не? Може би трябва да ви се случи, както в хАмерика да почнете да замръзвате в електричките, чакайки да ги заредите. Има видеа в тубатаа и много снимки в мрежата на тези събития. Казвам го, защото и това няма да го повярвате. А тока откъде идва бе питеци? Немците си отвориха въглищните централи само да ви кажа. Ами ако спрат тока кво праим тогава кютуците ,които имате? Аре кажете да чуем!
  • #33
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Мити4ен,само толкова ли можеш?Сега разпозна ли се с инатчията от статията на Емил Йотовски? Знаеш че грешиш,но път назад няма.
  • #32
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    После си помислете, колко тр о.лчета се домъкнаха тук от факти след мен, както и читави потребители, които ви трупат кликове за да ми четат мненията. Дали всички няма да тръгнат след мен като се преместя другаде, заедно с кликовете за реклами и тарикатлъците да ме карате да си сменям ip-то за да генерирате "уникални" посещения. Помислете три пъти? Ако искате може да пробваме с февруари, така или иначе тогава няма да мога да пиша много. Мога да не пиша и въобще. Така или иначе, нещата изпростяха!
  • #31
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Между другото авторчетата, като сте решили да се заяждате с мен за да трупате коментари под статиите, не е лошо да помислите как ще се отрази думата пу'тьо ако се споменава под всяка статия по 100 пъти на рейтинга за алгоритъма на google. Само подсказвам, като ще се надхитряваме, като си трием доказателствата за глупостите които пишем, оставяме обидите на хайл които са докладвани от 10 различни ip-та, редовно ми блокирайте ip-то и други подобни удари под кръста. Не искам но мога да играя играта
  • #30
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Сутринта в 9:00 1% се равняваше на 60 мегавата, час по-късно падна на 56 мегавата А в момента е 58,128193MW. Успех със средноаритметичното на процент да отгатнете колко мегавата са. През лятото 1% е около 30MW за 25.01.2024 11:30:31АЕЦ 36,47%2119.59Кондензационни ТЕЦ 26,34%1531.26Топлофикационни ТЕЦ 7,34%426.73Заводски ТЕЦ 1,69%98.49ВЕЦ 0,24%14.12Малки ВЕЦ 2,51%145.87ВяЕЦ 3,86%224.28ФЕЦ 21,14%1228.83Био ЕЦ 0,40%23.45Товар на РБ5882.74
  • #29
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    МитЕ, условията процентите и бройките съвпадат да ти е по лесно.Математик като теб на ниво първи клас по трудно не може.
  • #28
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    МитЕ,сам се издаде.Променяш условията в движение.