IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пътната помощ за електромобили ще е доста по-скъпа

Обслужването на такива модели носи повече рискове и изисква допълнително обучение

Пътната помощ за електрически автомобили трябва да струва доста повече от тази за конвенционални коли с двигател с вътрешно горене, настояват от сектора. В няколко европейски държави се водят независими едни от други, но сходни по съдържание преговори между асоциациите, предоставящи пътна помощ, и застрахователните компании, които най-често плащат за услугата.
  
   
Tesla, пътна помощ, репатрак
  
    
Според испанския Алианс за пътна помощ извозването на електромобили трябва да се заплаща по "значително по-висока тарифа", защото обслужването им изисква специално допълнително обучение на мобилните екипи, а и е свързано с повишени рискове, например от пожар.

Компаниите за пътна помощ са принудени да правят допълнителни разходи за тези обучения и за мерки за безопасност, затова е справедливо и да получават по-високо заплащане, обясни говорителят им пред TVE. Той добави също, че случаите, в които електромобили се нуждаят от пътна помощ, са зачестили неимоверно в последно време.

Подобни преговори в момента текат в Нидерландия и Швеция, където фирмите за пътна помощ имат и друг аргумент: че електромобилите са чувствително по-тежки от обикновените коли, и водят до преждевременна амортизация на техниката.
  
  

0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    "Анонимен ( преди 6 минути )МитЕ,пак послъгваш.Ти промени условията след като ти дадоха резултата." Какви бяха условията преди да ми дадат резултата и как ги промених? Казах да сметнат за 40% за третото тримесечие. Никаква реакция. Добавих 30% и помолих за резултатите за края на годината. Пак пълно мълчание. След като им казах 14 бройки и 20% започнаха да се подиграват, сякаш е задължително през следващите две тримесечия бройките да отговарят на процентите, защото само така могат да смятат.
  • #26
    4 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 3 месеца )
    Гост не греши и ПУ'ТЬОТО си ти митичен бустер.
  • #25
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Дали не знае че греши?Помолих го 10 пъти да признае грешката, за да си запази достойнството, ако има топки иначе ще го наричам пу'тьо, а отговорът му беше че не му пука за хорското мнение и да го наричам както си искам, но не би признал грешка. И ето това е факт и всеки път ще се обръщам към него по този начин докато не изкара топки и да каже сгреших. След като е с негово одобрение, аз не чувствам никакво неудобство да се обръщам по този начин към него докато той реши. Това си е НЕГОВ ИЗБОР.
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    иван ( преди 3 месеца )
    Аз вече съм ползвал пътна помощ за моята електричка, не ми взеха повече. А платенуте "журналисти" могат да ме хванат за шнура!
  • #23
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    МитЕ,пак послъгваш.Ти промени условията след като ти дадоха резултата.
  • #22
    4 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 3 месеца )
    Като ползваш марсианската математика на Мъск Нико няма да имаш верни резултати.
  • #21
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Правилно смяташ, но това е частен случай и формулата не важи винаги. Допълних условията на задачата за третото тримесечие 8 броя и 40% А за четвъртото тримесечие 18 броя и 30% , което според мен е средно 14 броя и 20%, но Гост пак ги изкара 25 броя и 25% и продължава да ме подиграва, че за четирите тримесечия би ли произведени 100 броя и средно аритметично било 25 а не 14
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    МитЕ,то е очевадно.Другия цех е произвел 90 изделия 90% през първото и 80 изделия 80% второто.САЧ е 85 изделия 85%.Всичко се връзва.
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    МитЕ,благодаря на Господ,че те има да ни разсмиваш.Ти да имаш топки,кога е било това ?
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Едно време файтонджи ( преди 3 месеца )
    И те са скимтяли така за дизела и бензина...че нямат бъдеш, тракат и обслужването на един конглокс по еФФФтино ! Добро утро балканскидобббитък !