IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Невръчените фишове от КАТ вече могат да се проверяват и плащат онлайн

За последния месец държавата е събрала над 1,3 млн лева от глоби на шофьори

Всичко шофьори вече имат възможност да проверяват и плащат наложените им от КАТ глоби изцяло по електронен път. Това се случва, след като от Министерството на вътрешните работи обновиха системата си електронните си услуги. Една от тях дава възможност за проверка на датата на нарушението и стойността на глобата.


глоби


Едно от нововъведенията е, че граждани, които не са правоспособни, тоест нямат свидетелство за управление на моторно превозно средство, вече могат да направят справка, защото може да притежават автомобил. Справката се извършва по ЕГН, номер на лична карта или с номер на шофьорска книжка, или по регистрационен номер на МПС с чуждестранен номер.

Самата услуга се радва на голям интерес. Над 17 000 са платените, но невръчени електронни фишове и наказателни постановления, през системата за електронни плащания към доставчици на електронни административни услуги на Министерство на електронното управление (системата е-Плащане) от средата на месец декември миналата година до момента. Събраната сума е на стойност над 1,3 млн. лв.

До момента са изпратени близо 205 000 известия за невръчени глоби по телефона (чрез SMS или Viber). За същия период, по електронна поща, през системата са изпратени над 88 000 известия. Над 90% от нарушенията са за превишена скорост, съобщиха от Министерството на електронното управление.

Още по темата - вижте на bgonair.bg



 

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 месеца )
    Парички за бонуси на шефчетата! В същото време смъртността по пътищата не се променя, защото самите "органи" си признават, че близо 80% от катастрофите са при отнето предимство и НЕСЪОБРАЗЕНА т.е. разрешена от закона скорост. Нищо де оставям на моралистите да реват колко е хубаво да се гаврят с тях и "властите" да ги употребяват в сексуален аспект ;)