IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

13 ключови въпроса за бъдещето на Dacia

По-скъп ли ще е новият Duster, ще поевтинее ли сериозно Spring и докога компанията ще има по-висок марж на печалбата от BMW и Mercedes

Dacia отчете най-силната година в цялата си история през 2023 - с над 658,000 продажби, 14.7% ръст спрямо 2022 (над средния за пазара), с 4.3% общ пазарен дял в Европа и цели 8.3% дял сред частните клиенти. И четирите основни модела на румънската марка на Renault отчитат ръст в продажбите: 18% при Sandero, 2% при сменящия поколенията Duster, 66% при Jogger и 26% при електрическия Spring.
   
   
Ксавие Мартине, вицепрезидент, Dacia
Ксавие Мартине, вицепрезидент на Dacia по продажбите
  
   
Компанията още не е обявила финансовите си резултати, но ако се съди по междинните показатели, маржът на печалба при Dacia ще е осезаемо по-висок от тези при BMW, Mercedes и Volkswagen. Могат ли обаче тези резултати да се задържат и през 2024, и какво ново предстои за марката през този година - отговори на тези въпроси даде вицепрезидентът на Dacia Ксавие Мартине в конферентен разговор с журналисти, включително и екипа на Automedia.bg.
  
    
13 ключови въпроса за бъдещето на Dacia (ГАЛЕРИЯ):


  
  

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Много или малко ( преди 3 месеца )
    Какво казва г-н Ксавие? Дъстър от наст дъно 37 К лв отива на около 42 К. При представянето на концепта Бигстър на Острова и ЗЕвропа,най-честият отговор за цената беше 3-4 К паунда над Дъстър. У нас това значи, че догодина Бигстер ще дойде при нас на дъно от 50 К. Спринг не искам коментирам, но г-н Ксавие по един доста странен и настойчив начин ни съветва - ако искате ел.кола, тогава си купете Рено от групата ни. Ама?? дъно от 50К лв. за кола с нормални размери от Румъния, без ръчка? Много, а?