IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на Toyota с над милион мили пробег навъртя още толкова на новия си пикап

И вторият автомобил кандидат-рекордьор е с оригиналния си V8 двигател, който не е ремонтиран

Американецът Виктор Шепърд се прочу преди време, когато стана ясно, че е навъртял над 1 млн мили със своята Toyota Tundra. Сега той е на път да повтори това постижение с още един автомобил от същия модел - Tundra SR5 Double Cab от 2014 г., оборудвана с 5,7-литров V8 двигател, като към момента пикапът има пробег от над 900 000 мили.


Toyota Tundra


Историята на Шепърд стана известна през 2016 г. Тогава той премина границата от милион мили със своята Tundra SR5 Double Cab от 2007 г., която има 4,7-литров V8 мотор. Сегашната Toyota е била закупена от Виктор като заместник на предишната, точно преди да достигне пробег от милион мили.

Впечатлени от лоялността на Шепърд, а и от постижението, от Toyota му предложиха сделка - да размени своя стар пикап от 2007 г. за модела Limited Crew Cab от 2016 г. Японците използваха автомобила, навъртял милион мили, при разработката на новата Tundra от 2022 г.

Самият Шепърд реши да запази получения от Toyota пикап от 2016 г. като лично превозно средство, а да използва модела от 2014 г., който вече беше закупил, за ежедневната си работа. Впечатляващото е, че и в двата случая пробегът е навъртян от собственика, които предпочита сам да шофира колите си.

В интервю за изданието Pickup Truck Talk американецът разкри, че и вторият му пикап, доближаващ милион мили, е с оригиналния си двигател, който не е ремонтиран. Трансмисията обаче е сменена наскоро, тъй като нейното последно сервизиране не е дало резултат.

 

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 19 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Смях в залата City16.7 L/100kmHighway12.1 L/100kmCombined14.6 L/100kmAutonomy684 kmCO2 emissions351 g/kmНякой от антиматематиците може ли да сметне По колко гориво харчи това на година и по колко тона емисии отделя? А за 1 милион мили колко гориво е изхарчил и колко емисии са отделени? После да разправят колко скъпи били батериите и колко скъп бил пикапа на Тесла. Но най-вече погледнете пробега с едно зареждане. 684 км с един резервоар. Това са 500 км докато ти светне лампата.
  • #1
    22 rate up comment 10 rate down comment
    Хаха ( преди 4 месеца )
    Как пък един път не видяхме някой с немска кола да е навъртял такъв пробег? Все японски. Имаше навремето едни Мерцедеси дето издържаха толкова ама това беше преди 30 години.