IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на Toyota с над милион мили пробег навъртя още толкова на новия си пикап

И вторият автомобил кандидат-рекордьор е с оригиналния си V8 двигател, който не е ремонтиран

Американецът Виктор Шепърд се прочу преди време, когато стана ясно, че е навъртял над 1 млн мили със своята Toyota Tundra. Сега той е на път да повтори това постижение с още един автомобил от същия модел - Tundra SR5 Double Cab от 2014 г., оборудвана с 5,7-литров V8 двигател, като към момента пикапът има пробег от над 900 000 мили.


Toyota Tundra


Историята на Шепърд стана известна през 2016 г. Тогава той премина границата от милион мили със своята Tundra SR5 Double Cab от 2007 г., която има 4,7-литров V8 мотор. Сегашната Toyota е била закупена от Виктор като заместник на предишната, точно преди да достигне пробег от милион мили.

Впечатлени от лоялността на Шепърд, а и от постижението, от Toyota му предложиха сделка - да размени своя стар пикап от 2007 г. за модела Limited Crew Cab от 2016 г. Японците използваха автомобила, навъртял милион мили, при разработката на новата Tundra от 2022 г.

Самият Шепърд реши да запази получения от Toyota пикап от 2016 г. като лично превозно средство, а да използва модела от 2014 г., който вече беше закупил, за ежедневната си работа. Впечатляващото е, че и в двата случая пробегът е навъртян от собственика, които предпочита сам да шофира колите си.

В интервю за изданието Pickup Truck Talk американецът разкри, че и вторият му пикап, доближаващ милион мили, е с оригиналния си двигател, който не е ремонтиран. Трансмисията обаче е сменена наскоро, тъй като нейното последно сервизиране не е дало резултат.

 

0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 10 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Хайде де не се срамувайте кажете? Колко тона емисии са отделени и за производството на колко цели електромобила, а не само батерии се отделят толкова емисии колкото от ауспуха на този пикап за 1 милион мили? Няма да кажете, защото сте сектанти и няма как да кажете нещо лошо за toyota както аз си позволявам да хейтя по Тесла, по немските, китайските и японските автомобили, защото съм обективен, а не съм сектант като вас!
  • #11
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Дизела ( преди 4 месеца )
    До първия.Работя като шофьор на пикап Фолксваген Кади купен нов от Порше ауто,в момента на 800000 км.Шефа поръча нови пикапи за фирмени автомобили.Няма да мога да споделя колко изкарва един двигател 2 ТДИ на Фолксваген.
  • #10
    2 rate up comment 11 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    А колко емисии е отделила?
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    При 12 на 100 е изгорил около 193 000 литра.
  • #8
    4 rate up comment 15 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Тоест абсолютно вярваш, че този бензинов звяр като го настъпиш на магистралата пълен с няколко тона багаж, ще харчи 12 на 100 колкото празен дизелов SUV? Ами вярвай си! Да приемем за миг че и аз вярвам. Ще сметнеш ли колко гориво е изхарчил за 1 милион мили или не е по силите ти? Ще изчакам да се пробвате да видим колко нули ще объркате?
  • #7
    15 rate up comment 3 rate down comment
    До 5 ( преди 4 месеца )
    При повечето японски коли разхода в реални условия отговаря на посочения от производителя. Лично аз на всички японски коли които съм карал винаги са ми горили точно колкото е по книжка.
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Хайде да не кажете че ви лъжа, ВИЕ кажете колко струва една батерия на Тесла и колко въглеродни емисии се отделят за производството и? Ще работя на ишлеме с цифри от клиента.
  • #5
    1 rate up comment 12 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Не забравяй че това са каталожни данни, които както на всички е известно са абсолютно неприложими в действителността. Да не говорим, че за да измине толкова много километри, този надали кара икономично. Също така да не забравяме, че това е товарен автомобил, за който тестовете са правени без товар, а този надали е навъртял 1 милион мили за да се вози. Въпреки това съм дал каталожни данни и ви моля да сметнете по тях колко е изхарчил? Някой може ли да се пребори с тези сметки, да не ви "лъжа" аз
  • #4
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 4 месеца )
    Тесльо бе, какви емисии те гонят? Пропуснал си емисиите за производството на 4 батерии и 10 електромотора, които неизбежно ще трябва да бъдат подменени, при това за сметка на клиента, ако беше имал глупoстта да избере ковчега на Тесла.
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Е колко искаш да харчи? Много си е добре даже предвид размера и теглото. Повечето джипове горят даже повече. 4Runner гори 18 на 100 бензин. Дизеловия Land Cruiser 12 на 100 нафта което за джип е много икономично.