IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда Toyota Corolla на 2 млн километра

Автомобилът все още е с оригиналните двигател и скоростна кутия

Новозеландецът Греъм Хебли разнася вестници в комбито си Toyota Corolla от 22 години. По-интересното е, че той не е купил колата като нова, но вече е успял да навърти 2 млн километра с нея.


Toyota


Греъм Хебли доставя вестници още от 1968 г. През 2000 г. той си купува употребявано комби Corolla, произведено през 1994 г., като пробегът на автомобила е 80 000 км. Оттогава мъжът 6 дни в седмицата доставя вестници от Уелингтън до Ню Плимут и пътува обратно, което му отнеме всеки път около 5 часа.

Седмично колата му навъртя около 5000 км, което налага обслужване в местен сервиз два пъти на месец. В продължение на 20 години за автомобила се грижат едни и същи механици, като за този период освен консумативи са сменени ангренажен ремък (20 пъти) и лагери на главините на колелата.


Toyota


Всичко останало по автомобила с пробег 2 млн км е оригинално, включително скоростната кутия и двигателя. Местен механик признава, че не би повярвал на цифрите, ако не беше наблюдавал колата дълги години.

Според него, пробегът се дължи на комбинацията от надеждността на модела, редовната поддръжка и на факта, че автомобилът се кара само по магистрала. А собственикът на тази Corolla предполага, че тя ще го надживее.


Toyota

0 от 500