IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тази Toyota е на 2,5 млн. км и се движи без проблеми

Пикапът Tacoma навърта по 800 км на ден и е сменил един двигател (ВИДЕО)

Не всеки ден може да се види превозно средство с пробег от над 1 млн. км, но американецът Майк Нийл разполага с пикап, който е навъртял 2,5 пъти повече. Неговата Toyota Tacoma има пробег от 2 444 000 км и продължава да върви, без да създава проблеми на собственика си.


Toyota Tacoma


Нийл купува пикапа през 2007 година и оттогава всекидневно изминава с него около 800 км по пътищата на Вирджиния и Северна Каролина. Мъжът доставя материали, нужни за работата на апаратите за ядрено-магнитен резонанс в няколко болници в двата щата и му се налага да пътува непрекъснато.

Оказва се, е тази Tacoma е много здрава. Нейният собственик е сменил двигателя при пробег от 1,4 млн. км, като не е поставил нов мотор, а такъв с пробег от 160 00 км. Пикапът се е нуждаел и от нов преобразувател на въртящия момент на 2 млн. км, като тогава Майк е преценил, че и скоростната кутия трябва да бъде сменена.

В момента километражът показа 999 999 мили и се налага Нийл да използва други начини за измерване, като ги отбелязва на всеки 10 000 мили (16 000 км). Разходът на гориво е около 11 л/100 км, което не е никак лошо постижение. Под капака на пикапа е поставен 2,7-литров двигател с 4 цилиндъра, който е съчетан с автоматична скоростна кутия.



Въпреки големия пробег и изминаването на стотици километри всеки ден, интериорът на автомобила изглежда страхотно. Има признаци на износване, но кабината е много чиста. Нийл вече обмисля да се оттегли от ежедневната си работа, но няма намерение да се откаже от работата си.

Снимка и видео: AutoJeff Review

0 от 500
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Тъп ( преди 2 години )
    Нийл вече обмисля да се оттегли от ежедневната си работа, но няма намерение да се откаже от работата си.????Абе има ли редактор?
  • #13
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Банан ( преди 2 години )
    Че то и на моя пасатор ако му сменя няколко пъти двигателя и скоростите ще изкара 2-3 милиона. Тои и сега гони 400хилки без проблеми, а колко е навъртял преди да ми го продаде стария собственик никои не знае.
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 2 години )
    Смятам, че си прав, но за това има обективни причини. В САЩ разстоянията са огромни, в ЕС всичко е наблъскано на кратки разстояния. Пикапите са автомобили предимно за крайградски и селски райони, в ЕС се живее най-вече в градовете. Има и големи данъци за големите двигатели, а също екотакси, за разлика от САЩ. Отделно, в САЩ бензинът е без пари. Реално, ако си купя пикап с 3-5-литров мотор в Чехия, където съм в момент, ще плащам много висока застраховка и големи суми за гориво, а живея и в града.
  • #11
    2 rate up comment 29 rate down comment
    СЕМ ( преди 2 години )
    Хайде стига с тези реклами на азиатските консерви !
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Един камион е 280 к.с с 6-8 литров двигател и на 400-500 хил км ти го продават "на малко километри" , нормално ако имаш 3 литров двигател и го ползваш по магистралата , да ти изкара 7-цифри.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    3,5 ( преди 2 години )
    Виждат се и стари мерцедеси - w123 и w124, понякога и други модели.
  • #8
    10 rate up comment 6 rate down comment
    3 ( преди 2 години )
    Тойота с голям мотор - да. Това, което се кара тук няма общо с пикап с мотор над 3 литра. Всички големи мотори, независимо от марката, имат голям ресурс, нормално е. Обаче не се виждат в Европа тойоти с мотори 1,6 или 1,4 на по 30 и повече години с невероятен пробег. Виждат се голфове 2 на много километри и години, чат пат и тройки. Това е достатъчно показателно за автомобилите в Европа и тяхното качество. Па пак си пишете за щатите - това е друга планета, съответно и статията е глупост тотална
  • #7
    7 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    всекидневно изминава с него около 800 км???да...и един мърмот завива шоколад...айде посмалете малко.
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Чук ( преди 2 години )
    Тъпотии
  • #5
    33 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най-здравите машини са Тойота. Караш 1,5 млн.- 2 млн. километра и не пипаш.