IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как изглежда пикап след 2.4 млн. км пробег

Този Dodge Ram 3500 е сменил 3 двигателя и 12 скоростни кутии (ВИДЕО)

Автомобилите, както и всички технически изделия, си имат редица експлоатационни характеристики, най-важните от които са надеждността и произтичащото от нея дълголетие. По-големите машини - камионите, например, могат да се похвалят с милиони километри пробег, но има и леки модели, които също се справят добре.


Dodge Ram 3500


Сред тях е този Dodge Ram 3500, който е придобит от собственика му като чисто нов през 1997 година и оттогава се използва непрекъснато. С помощта на пикапа се превозват лодки, теглят се прицепи за коне и други товари с големи габарити. Машината не се обслужва и ремонтира от дилъра, а от нейния собственик, който предпочита да прави всичко сам.

За 24 години пикапът е изминал 2.4 млн. километра, като въпреки солидния си пробег, колата изглежда напълно приемливо. По каросерията има следи от ожулвания и ръжда, но те са малко. Трябва да се отбележи, че собственикът живее в Орегон (САЩ), където зимите са тежки и се използва много химия на пътя, което се отразява негативно върху състоянието на превозните средства.


Dodge Ram 3500


Собственикът на пикапа разкрива, че машината е претърпяла сериозни ремонти. Три пъти е сменян двигателя, като причините не са в повреди, а заради увеличен разход на масло. Сегашният мотор е на 800 000 км и също му предстои замяна. Автомобилът няма късмет и със скоростните кутии, като те са сменяни 12 пъти.

Въпреки това, стопанинът на колата няма намерение да е сменя, а предвижда да я кара поне още 10-15 години. Причината е, че той я познава до последното винтче и може да я поправи сам, което е невъзможно със съвременните автомобили.


Снимки и видео: Pickup Truck Talk

0 от 500