IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тази Toyota е на 2,5 млн. км и се движи без проблеми

Пикапът Tacoma навърта по 800 км на ден и е сменил един двигател (ВИДЕО)

Не всеки ден може да се види превозно средство с пробег от над 1 млн. км, но американецът Майк Нийл разполага с пикап, който е навъртял 2,5 пъти повече. Неговата Toyota Tacoma има пробег от 2 444 000 км и продължава да върви, без да създава проблеми на собственика си.


Toyota Tacoma


Нийл купува пикапа през 2007 година и оттогава всекидневно изминава с него около 800 км по пътищата на Вирджиния и Северна Каролина. Мъжът доставя материали, нужни за работата на апаратите за ядрено-магнитен резонанс в няколко болници в двата щата и му се налага да пътува непрекъснато.

Оказва се, е тази Tacoma е много здрава. Нейният собственик е сменил двигателя при пробег от 1,4 млн. км, като не е поставил нов мотор, а такъв с пробег от 160 00 км. Пикапът се е нуждаел и от нов преобразувател на въртящия момент на 2 млн. км, като тогава Майк е преценил, че и скоростната кутия трябва да бъде сменена.

В момента километражът показа 999 999 мили и се налага Нийл да използва други начини за измерване, като ги отбелязва на всеки 10 000 мили (16 000 км). Разходът на гориво е около 11 л/100 км, което не е никак лошо постижение. Под капака на пикапа е поставен 2,7-литров двигател с 4 цилиндъра, който е съчетан с автоматична скоростна кутия.



Въпреки големия пробег и изминаването на стотици километри всеки ден, интериорът на автомобила изглежда страхотно. Има признаци на износване, но кабината е много чиста. Нийл вече обмисля да се оттегли от ежедневната си работа, но няма намерение да се откаже от работата си.

Снимка и видео: AutoJeff Review

0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Двигател 1,5 млн. километра, скоротсти сменил на 2 млн. километра,щото не искал да ги ремонтира.
  • #3
    27 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Кое точно е навъртяло 2 млн километра? Сменен двигател, скорости и бог знае още какво. Казват ни че вероятно ламарините са на 2млн??? Изключително глупава статия ...
  • #2
    11 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не става ясно как след като му е блокирал километража на 999999км. останалия милион километра след това как го е изчислил, как на всеки 16000км. е правил отбелязки? С какво е измервал? По какво е разбрал че е изминал 16000км. че да си отбележи?
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Иван ( преди 3 години )
    "преобразувател на въртящия момент" ... откъде ги мъдрите тия ... явно преводача на гугъл ви е първи приятел. Срам и позор за "списването ви", като не знаете думата поне погледнете в речника ... хидротрансформатор трябва да ви говори нещо ....