IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo 740 навъртя милион мили, а собственикът му получи ново S60

Това е поредният автомобил на шведите, което влиза в престижния клуб (ВИДЕО)

Днешните автомобили са много по-сложни, отколкото тези от преди 30 години. Това, разбира се, се отразява и на тяхната надеждност, но пък с правилна поддръжка и качествени резервни части сегашните коли също могат да служат вярно дълго време на собственика си.


Volvo


И все пак, по-старите превозни средства определено имат предимство, тъй като са много по-опростени технически, докато новите приличат повече на подвижни компютри. Точно такава кола притежава Джим О'Ший от Мисури, който преди 30 години си купува Volvo 740 GLE. По същото време баща му и чичо му управляват местен дилър на Ford, но за техен ужас наследникът им се прибира у дома с модел на шведската марка.

За 30 години Джим изминава милион мили (1,609 млн километра) със седана, като тази граница е премината през ноември. В знак на лоялност към марката Volvo USA решава да го награди, като му връчи ключовете за чисто нов седан S60. Интересното е, че генерален директор на дилъра Volvo West County, където О'Ший получи нова кола, е Стивън Линч. Именно той продава на Джим същото това 740 GLE през 1991 г.



Все пак има и известна уловка в цялата история, тъй като новият седан е по-скоро дългосрочен заем. Джим О'Ший ще може да го кара 2 години, като поддръжката и застраховката се поемат от дилъра. Технически това е 24-месечен план „ол инклузив“ Care by Volvo, но пак представлява приятен жест от страна на производителя, както и ефектен маркетингов ход.

Що се касае до старото Volvo, то е претърпяло една смяна на двигателя – при пробег от 585 000 мили (941 466 км), както и няколко на скоростни кутии. За 30 години колата не е в нито един инцидент, въпреки че съпругата на Джим три пъти го е удряла на алеята пред дома им.

0 от 500
  • #5
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Вальо ( преди 2 години )
    Карах вектра на милион километра .Смених повдигачи и гумички на клапаните.
  • #4
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Е... ( преди 2 години )
    новото китайско волво с 4-те цилиндърчета я измине и 100 000 км, я не!
  • #3
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Сериозно ли?! ( преди 2 години )
    Голям праз, преди време кварталния таксиджия беше навъртял 700хил.км с един Опел корса. Пък тоя на Волво 700 няколкократно сменял двигател и скоростни кутии
  • #2
    27 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Че тука една камара с таксита имат по 1.5млн км. и някои от тях не са сменяли мотори. Други са сменяли мотори но не и кутии. Общо взето проба за реклама ако върже някои върже. Те сега новите Волва с тия 4 цил мотори като ги захапеш на магистралата със 180км/ч и гръмват за 15-тина минути.
  • #1
    38 rate up comment 1 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    Всъщност, наградата е за дългото ползване на каросерията, най важните агрегати са сменяни!