IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota продаде 1000 нови Land Cruiser в Германия само за 30 минути

Европейската версия на всъдехода се предлага само с 2,8-литров турбодизел

Интересът към Toyota Land Cruiser, моделна година 2024, е огромен. Първите 1000 бройки от модела, пуснати на германския пазар, бяха разпродадени само за 30 минути, похвалиха се от японската компания.


Toyota Land Cruiser


Самият всъдеход беше показан на заинтересованите германски клиенти на 20 септември, но стартът на прием на заявките започна на 21 декември в 8 часа сутринта. Резервациите бяха затворени 30 минути по-късно, тъй като първата партида вече беше изчерпана. И останалите желаещи ще трябва да се регистрират в списъка на чакащите, където вероятно ще останат доста дълго време.

В Германия се предлагат три нива на оборудване за Land Cruiser - Executive, Tec Edition и First Edition. От компанията не посочват какви са били първите 1000 бройки, но по-рано беше съобщено, че производството на Land Cruiser First Edition ще бъде ограничено до 3000 автомобила за цяла Европа.


Toyota Land Cruiser


Европейската версия на Land Cruiser, моделна година 2024, е базиран на глобалната платформа GA-F на Toyota, за която се твърди, че е 50% по-твърда от архитектурата на предишното поколение. На първо време моделът за Стария континент ще се предлага единствено с 2,8-литров турбодизелов двигател с мощност 201 к.с., съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

През 2025 г. ще се появи и „мек“ хибриден дизел с 48-волтов стартер-генератор. Всички версии за Европа са богато оборудвани, но Tec Edition и First Edition получават няколко допълнителни функции, включително новата предна стабилизираща щанга на Toyota, 20-цолови алуминиеви джанти, цифрово огледало за обратно виждане, премиум аудио-система JBL с 14 високоговорителя и head-up дисплей.


0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 3 месеца )
    1000 бройки за огромния пазар в Германия са нищо. И определено не е повод за хвалба. Стар и евтин маркетингов трик - пускаш силно ограничено количество и се хвалиш как клиентите се избиват за стоката ти. Създаваш дефицит и спекула. С което рискуваш да ядосаш останалите си потенциални клиенти с такива номера. И те вместо да чакат да им хвърлиш следващата дажба като за бой на гладни кучета, ще отидат при конглокенцията. която не ги третира като гладни бесни кучета.
  • #19
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Не забравяйте, че не всеки може да кара офроуд. Трвяя си топки и хората които го правят заслужават уважение, безпорно!
  • #18
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Алекс ( преди 4 месеца )
    1000 Тойоти разпродадени само за 30 мин.Германците не четат докладите на TUV,а смело залагат на качеството.
  • #17
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    а и товари 2-3 пъти повече от тоя дизелов толуп!
  • #16
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Лудорията е ... ( преди 4 месеца )
    Ford Ranger Raptor! За асфалт, нашенските "пътища", в гората и планината ще те закара и върне без проблем и както трябва. Факт!
  • #15
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    Ще ги карат, ще ги карат. Както в София, така и в наше село не всички луксозни квартали са с хубави пътища. Така че ще минат през лоши пътища. Пък и това да не е ниска AMG джипка или Майбах, дето джантите се кривят по дупките... Може да не се катерят из диндирлиците, ама за риба, за лов, за разни хижи ще ги ползват.
  • #14
    3 rate up comment 12 rate down comment
    #6 ( преди 4 месеца )
    най-вече номадите от Нигер те разбират относно това дизелово недоразумение
  • #13
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 4 месеца )
    С астматичен дизел от края на миналия век, тоз над 2 тона толуп направо ще "фърчи" по гори и магистрали! ))))))))))))))))
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    За разлика от някои познати, обичам да си признавам грешките. Сега погледнах цената и ако наистина е около 50 000 долара, вероятно скоро ще ги видим и по горите. Заради голямото чакане си представях нещо над 100 000. Много над...
  • #11
    0 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    "То е все едно да си купиш спортна кола или мотор и никога да не и даваш газ" описал си Какво се случва с над 90% от най-бързите автомобили в света, които струват майка си и баща си. Някои от тях са по над 10 години и по под 1000 км. Най- фрапиращите случаи са че са паркирани примерно в хола на 53 етаж и само за да се качат до там е струвало колкото този джип. Не че съм голям привърженик на офроуд и мнението ми е меродавно, но рядко съм виждал нови джипове. Обикновено са дараци над 15 години.