IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа Land Cruiser, който се кара като мотоциклет

Всъдеходът е без педали и получава волан за хора с увреждания

Японският производител Toyota използва автомобилното изложение в Токио, за да представи специална версия на Land Cruiser. Базиран на новото поколение на офроуд превозното средство (което също ще се продава в Европа през 2024 г.), концептуалният модел е е оборудвана със специалното управление NEO.


Toyota


Това, което прави тази Toyota уникална, е фактът, че тя може да се управлява и от хора с увреждания, което елиминира нуждата от педали. За целта автомобилът е оборудван с волан, много подобен на Yoke на Tesla и този на bZ4X и Lexus RZ. Както при мотоциклет, органите за управление на газта и спирачката са монтирани на спиците на самия волан, така че няма нужда от педали или други елементи.

Самият волан е във футуристичен дизайн, като е единстевно различно нещо в салона. В останалата част от салона на автомобила изглежда така, както и в обичайния Land Cruiser 250 - ръчно превключване на предавките на централния тунел, цифров панел на приборите и екран на мултимедийната система.


Toyota


Новият Land Cruiser 250 (без префикса Prado) б

еше показан това лято. Шестото поколение на SUV-модела получи получи дизайн в ретро-стил, като е изграден на платформата TNGA-F. Всъдеходът има ново предно окачване с двойни носачи и солидна ос отзад, окачена от винтови пружини.

Сред характеристиките на новата Toyota са 50% по-твърдо шаси и 30% увеличена структурна твърдост на каросерията в сравнение с предходния модел. Включени са също подвижната предна стабилизираща щанга, Multi-Terrain Monitor и Multi-Terrain Select за справяне дори с най-трудните повърхности без проблеми.
 

0 от 500