IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Антената на бъдещите коли ще бъде невидима

LG разработи технология с прозрачен филм, вграден в стъклото

Години наред всяко превозно средство идваше с дълга антена, а сега повечето коли са във вариант с перка на акула. Автомобилите вече да не се нуждаят от никаква видима форма, за да се свържат с останалия свят, като това става благодарение на компанията за електроника LG.


антена


Корейският технологичен гигант си партнира с френския производител на стъкло Saint-Gobain Sekurit, за да разработи прозрачна антена, която може да бъде дискретно поставена на или в предното стъкло или на люка. Тази иновация има за цел да улесни бъдещето на софтуерно дефинираните превозни средства, без да засяга дизайна им.

Самите производители на автомобили все повече дават приоритет на технологиите при пускане на пазара на своите превозни средства и затова установяването на безпроблемна връзка с мрежи като 5G, глобалната навигационна сателитна система (GNSS), Bluetooth и други става все по-решаващо. Освен това, с нарастването на електромобилите, все повече се акцентира върху аеродинамиката.


антена


„Ппрозрачната антена е продукт от следващо поколение, който е доказал своята изключителна комуникационна производителност за автомобилни приложения чрез тестове на превозни средства“, коментира Еюн Сеокюн, президент на LG Vehicle component Solutions Company.

Вместо проводник, новата интегрирана антена на LG идва под формата на филм, който е разработен на основата на повече от 80 патента, притежавани от компанията, като например технология за прозрачни електроди. Въпреки че все още не е ясно кои превозни средства ще се възползват от тази технология, нейните създатели смятат, че тя бързо ще намери приложение. Дебютът на новата антена през публика ще се състои на изложението за потребителска електроника (CES) 2024, което ще се проведе от 9 до 12 януари.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    също отдавна ( преди 4 месеца )
    На Ситроен Ц6 така и не разбрах къде е антената?!
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Заради такивата ми технологии вградени в стъклото се чудят на нова кола защо ти искат 2к долара за предно.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Не разбирам нуждата на колата ми, да има 5G, защото първо - по-трудно се хваща от 4G, воро хаби повече енергия (али сме зелени, а у) и третро - За каво и е на колата ми 2000 мбпс, дето я ги види, я не, при положение, че 4G/LTE ми дават по 90-100 мпбс на пътя. Какво ще свалям толова? Става, за да предавам фийда от 8 комера и да си гледам филми, честно казано ... за какво ми е повече, някой ще обясни ли?
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    AUDI 100 от 1991г. е с антена вградена в задното стъкло, просто най-горните три нишки които изглеждат като част от нагревателя, всъщност са антена!