IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Край! Германия окончателно спря субсидиите за електромобили

Берлин е пръснал 10 милиарда евро, за да налага колите на ток, изпълнил е 14% от целите си

Германия ще прекрати предсрочно програмата за субсидиране на електрически автомобили, обяви официално икономическото министерство във федералната република. От началото на субсидирането през 2016 до момента страната е пръснала над 10 милиарда евро, за да подтикне гражданите си да преминат на електрическо задвижване. Програмата обаче даде път на много злоупотреби, а сега нуждата от съкращаване на разходите в бюджета за 2024 окончателно слага точка на щедрите помощи.
   
   
Олаф Шолц, Германия, електромобили
Канцлерът Олаф Шолц обеща подкрепа на автомобилните производители по време на автосалона в Мюнхен тази есен, но след решението на Конституционния съд не може да изпълни обещанието си
   
    
Правителството на Олаф Шолц се надяваше да закърпи дупките в бюджета си за електромобили и други зелени инициативи, като използва 60 милиарда евро, заделени за справяне с пандемията и останали неизразходвани. Германският Конституционен съд обаче обяви това за противоконституционно.

Допреди решението на съда Шолц смяташе да остави субсидията за електромобили до края на 2024 година. Онези, които са кандидатствали и са били одобрени до миналия петък, ще си получат парите, но от днес приемането на нови кандидатури по програмата е преустановено.

По програмата, приета още по времето на Ангела Меркел, чистите електромобили и колите с водородни горивни клетки се спонсорираха с по 9000 евро, а плъг-ин хибридите - с по 6 750 евро. Ако цената им надхвърля 40 000 евро, субсидията се намаляваше съответно на 7500 евро за електромобил и 5625 евро за хибрид.
  
   
Германия, електромобили
Похарчените от 2016 година насам над 10 милиарда евро са докарали броя на електромобилите по германските пътища до 2.1 милиона - по-малко от една шеста от планираното
   
   
Решението за спиране на субсидиите предизвика доста гневни реакции. "Конкурентността на автомобилните ни производители сега ще бъде жестоко увредена", писа анализаторът Фердинанд Дуденхьофер. Според в. Handelsblatt сега обявената цел от 15 милиона електромобила по улиците до 2030 изглежда неизпълнима. "Тази цел беше смятана досега за силно нереалистична. Сега е напълно илюзорна", писа изданието. В момента електромобилите в Германия са около 2.1 милиона, или около 14% от планираното.
  
    

 

0 от 500
  • #102
    2 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 4 месеца )
    ***,номера е 22.MythBuster.Произвежда се от Желязна руда с високо съдържание на въглерод, който трябва да се премахне за да се получи стомана.
  • #101
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Абе психопат, #12MythBuster ( преди 1 месец )Няма защо да чета за да отговарям на неправилен въпрос. Тук става въпрос за рециклирана стомана. Не за добив, а за претопяване на вече произведена преди това стомана. Край на цитата хайде със здраве заядливецо!
  • #100
    3 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 4 месеца )
    Това отговаряш на 10.Турбо.Тесльо,научи първо от какво се произвежда стоманата, тогава спори.От какво се произвежда стоманата?
  • #99
    3 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 4 месеца )
    12.MithBuster.Произвежда се от Желязна руда с високо съдържание на въглерод, който трябва да се премахне за да се получи стомана.
  • #98
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Цитирай де или ще си измисляш отново?
  • #97
    2 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 4 месеца )
    ***, номер 12.MythBuster.
  • #96
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Дали твърдя, че "10.MythBuster.Произвежда се от Желязна руда с високо съдържание на въглерод,който трябва да се премахне за да се получи стомана." Кого лъжеш? Себе си? Къде изчезна от цитата първичното желязо (чyгyна), което се получава от рудата, като първа стъпка?
  • #95
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    А ето оригинала от който Гост съчини лъжата #22MythBuster ( преди 1 месец )Произвежда се от Желязна руда и ПЪРВИЧНОТО ЖЕЛЯЗО ИМА ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ВЪГЛЕРОД който трябва да се премахне за да се получи стомана. Ето ти кратката версия която се различава от твоята която казва че към желязото трябва да се добави въглерод. Дали вярно има нужда от дискусия? След десетки дискусии за перпето мобиле при които после казваш че някой друг е писал с твоя Ник или си се бъзикал.
  • #94
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Психопатията е разстройство на личността класифицирано като антисоциално лично разстройство.Психопатите са патологични лъжци. Техните отношения с другите хора са практически дефинирани от манипулация и експлоатация.Всъщност те абсолютно не се страхуват от това да бъдат хванати в лъжа. Когато те са поставени в ситуация да отговарят на реални въпроси и да се сблъскат с реалните факти, те, без дори да направят пауза, ще преработят своята история така че да пасва на фактите и да изглежда консист ...
  • #93
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Цитирам #10Турбо ( преди 1 месец )Тесльо,научи първо как се произвежда стоманата,тогава спори.От какво се произвежда стоманата?