IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla иска по още 1000 долара за потвърждение на поръчка на Cybertruck

Сумата ще докаже, че клиентът действително има желание да притежава пикапа

Американският производител Tesla промени условията за предварителна поръчка на пикапа Cybertruck, след като производството на модела стартира. Тези, които са готови да продължат да чакат на опашката, ще трябва да платят допълнително по 1000 долара, съобщава Carscoops.


Tesla Cybertruck


Новината за допълнителното плащане беше разкрита в социалните мрежи. Клиенти, които вече са направили предварителна поръчка по-рано и са платиха 100 долара, сега получават имейли от автомобилния производител. В тях той предлага да потвърди сериозността на намеренията си срещу още1000 долара.

Преди плащане на сумата клиентът получава достъп до конфигуратора. Той ще може да сглоби конфигурацията на бъдещия си пикап и да научи крайната му цена. Когато всичко бе уточнено, клиентът ще плати 1000 долара.

След депозиране на тази сума предварителната му поръчка ще се превърне в пълна резервация. При окончателното плащане на пиката тези 1000 долара ще бъдат приспаднати от крайната сума, но при отказ от сделката остават за Tesla. Ако действително до момента 250 000 души да си поръчали Cybertruck и всеки от тях потвърди поръчката си с 1000 долара, то Tesla ще получи 250 млн. долара, преди да стартира масовото производство на пикапа.

Някои от клиентите, които предварително са си поръчали пикапа, пък са получили писма от компанията с предложение да получат колата тази година. За да направят това обаче, те трябва да промените поръчката си и да си купят Cybertruck от лимитираната серия Foundation, която струва от 120 000 до 135 000 долара. За сравнение, топ-версията на модела с три електромотора ще струва 99 000 долара.


0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Нормално! Иначе как да разбере колко са спекулантите? Ако голям брой от клиентите имат сериозни намерения, може да увеличи планирания производствен капацитет. Лично аз се съмнявам, че ще успея да събере поне 500 000 истински поръчки, за да изпревари рекорда на Тесла модел 3. Тези два милиона бяха събрани само заради малката сума от 100 долара.
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 4 месеца )
    В голям филм се вкараха последователите на фараона Мъск....
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Мъска явно е играл много Moon Patrol като малък, какъв е този марсоход а и явно спекулантите които са капарирали това нещо се цел препродажба не са доволни!