IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla иска по още 1000 долара за потвърждение на поръчка на Cybertruck

Сумата ще докаже, че клиентът действително има желание да притежава пикапа

Американският производител Tesla промени условията за предварителна поръчка на пикапа Cybertruck, след като производството на модела стартира. Тези, които са готови да продължат да чакат на опашката, ще трябва да платят допълнително по 1000 долара, съобщава Carscoops.


Tesla Cybertruck


Новината за допълнителното плащане беше разкрита в социалните мрежи. Клиенти, които вече са направили предварителна поръчка по-рано и са платиха 100 долара, сега получават имейли от автомобилния производител. В тях той предлага да потвърди сериозността на намеренията си срещу още1000 долара.

Преди плащане на сумата клиентът получава достъп до конфигуратора. Той ще може да сглоби конфигурацията на бъдещия си пикап и да научи крайната му цена. Когато всичко бе уточнено, клиентът ще плати 1000 долара.

След депозиране на тази сума предварителната му поръчка ще се превърне в пълна резервация. При окончателното плащане на пиката тези 1000 долара ще бъдат приспаднати от крайната сума, но при отказ от сделката остават за Tesla. Ако действително до момента 250 000 души да си поръчали Cybertruck и всеки от тях потвърди поръчката си с 1000 долара, то Tesla ще получи 250 млн. долара, преди да стартира масовото производство на пикапа.

Някои от клиентите, които предварително са си поръчали пикапа, пък са получили писма от компанията с предложение да получат колата тази година. За да направят това обаче, те трябва да промените поръчката си и да си купят Cybertruck от лимитираната серия Foundation, която струва от 120 000 до 135 000 долара. За сравнение, топ-версията на модела с три електромотора ще струва 99 000 долара.


0 от 500
  • #23
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Механика ( преди 4 месеца )
    На кравара дето не е добре с главата още ли му се връзват *** шаранчета?
  • #22
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    "До 13 ( преди 1 час )Не ти е известно, защото ако друга компания, особено не американска беше насъбрала парите за 250 000 поръчки, закъснее 4 години" сигурен ли си?
  • #21
    1 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Новото поколение на Land Cruiser 300 беше представено през миналата година и още през първия месец Toyota събра над 20 000 поръчки за автомобила. Заради огромния интерес компания забрани препродажбата на всъдехода на трети страни, а през август призна, че за топ-версиите ще се чака до 4 години. Сега това ще важи за всички модификации на автомобила.
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Най-големият лъжец и манипулатор в сайта вика дръжте лъжеца.
  • #19
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 4 месеца )
    Измамата продължава.
  • #18
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Не само на тслата дръжката а дайте и отгоре да сме сигурни че нямате проблем с лъжите ни
  • #17
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 13 ( преди 4 месеца )
    Не ти е известно, защото ако друга компания, особено не американска беше насъбрала парите за 250 000 поръчки, закъснее 4 години с изпълнението и накрая пусне продукт който е с 30% по висока цена и 30% по нисък пробег, щеше да има гейт, мейт, всички регулатори и агенции за защита на потребителя да ги съдят за милиарди. Онзи ден имаше пример как съдят тойота за подвеждаща реклама. А за подвеждащ pre-order - на тслата дръжката!
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Реално ( преди 4 месеца )
    Да, защото всички искат безплатна бронирана машина, включително и властите и трябва да се отсее кой реално има пари от пъцкаторите пред компа.
  • #15
    1 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Изтриха ти коментара но аз все пак го прочетох. Ще ми припомниш ли Какъв беше този обещан пробег с 200 киловат часа батерия за 40 000 долара? Щом според тебе най-евтината Tesla е трябвало да бъде с такава батерия колко е бил капацитета на пикапа с 800 км пробег който обещаха и така и не изпълниха?
  • #14
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Просто такова е нивото на тесладжиите. На стари години ще хвърлят парите през балкона на полицай Иванов.