IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купувачи на Tesla Cybertruck заплашват да анулират поръчките си заради измама

Възмущението на клиентите е заради променената цена на електрическия пикап

За да създадат интерес към определен модел, много производители на автомобили прибягват до трикове. Когато обявяват даден автомобил, те посочват неговите характеристики, които могат да се окажат различни при пускането на автомобила в продажба. В това отношение Tesla е своеобразен шампион в това отношение.


Tesla Cybertruck


Преди около седмица американският автомобилен производител най-накрая започна да продава своя нов електрически пикап Cybertruck, който дълго време не можеше да бъде пуснат в пълноценно серийно производство. Но, както се оказа, характеристиките на производствения модел са значително по-различни от тези, обявени лично от Мъск през 2019-а. Точно тогава колата беше обявена пред публика и първите купувачи направиха депозит за нея.

Сега Tesla е силно критикувана в социалните мрежи. Във форумите на Cybertruck, по-специално в този в Reddit, недоволството е най-голямо не заради променените характеристики, а заради коренно различната цена, която се е променила много за три години. През 2019 година цената на едномоторен пикап е била под 40 000 долара, докато сега е 61 000 долара.

А разликата е още по-голяма при двумоторния Cybertruck със задвижване на четирите колела. Преди три години бе обявена цена от 49 900 долара, а сега ще струва на купувачите поне 80 000 долара. В списъка с други претенции към компанията е включен и по-малкият капацитет на теглене - първоначално обявените 6350 кг са намалени на 4990 кг, намален е и пробегът.

При анонсирането на 3-моторната версия на Cyberbeast от Tesla обещаха, че пробегът с едно зареждане ще бъде над 800 км, но реално се оказа почти 2 пъти по-малко. За тези, които не го харесват, е предвидена външна батерия, но за нея ще трябва да се платят допълнително 16 000 долара и да се пожертва една трета от багажното отделение.

Сега много кандидат-собственици на Cybertruck заплашват Tesla с отмяна на поръчките си, тъй като спецификациите на пикапа не отговарят на това, което им е било обещано през 2019 година.


0 от 500
  • #38
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ТДИ ( преди 4 месеца )
    Е много ясно, че като си поръчаш нещо 5 години по рано няма да има нищо общо с обещаното, нито цената ще му е като преди 5г. На мен 1 година ми се струва много за обикновен автомобил, камо ли 5. А и незнаеш колко ще е актуален след толкова много време.
  • #37
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Тогава нямаше нови войни !!
  • #36
    3 rate up comment 2 rate down comment
    rtt ( преди 4 месеца )
    Има нещо което не ми харесва в Тесла колите. Признавам, че е първоприходеца и Илон Мъск разви индустрията, но не мога да ги търпя.
  • #35
    6 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Лудетино, този път няма как да не се съглася с тебе. Имам Мъск прави този пикап за кеф. Първоначално щеше да е roadster, но той е прекалено нишов продукт за да го оцени някой. Сега е пикапът, който е буквално витрина за лудостите и смелостта на Тесла да внедрява нови технологии и да променя автомобилната индустрия. Като почнеш от най-глупавото - промяна на външния вид която не одобрявам (но кой ли съм аз), минеш през собствена неръждаема ламарина, 48V, двупосочно зареждане, екзоскелет, алуминиев
  • #34
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    Не виждам какво ги смятате парите на Тесла. Нали навсякъде заявяват, че имат много пари от другите модели, имат сериозен кеш резерв и нямат заеми. Не ги мислете, те и всички да се откажат, Мъск ще им върне парите и ще произвежда De Lorean, опс грешка, Cybertruck, за да го дава за подарък или продава на приятели. Има парите, има идеите и може да си го позволи. Ние тук освен да цъкаме с език, друго май няма какво да правим.
  • #33
    7 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Е щом си решил, че поредната статия за заплахи за Тесла защото ***, изгоряла Тесла, Некачествена Тесла, недоволни клиенти на Тесла, Тесла в последните места на класациите за тебе е реклама на Тесла, дали има смисъл някой да те убеждава в обратното? Не мога да разбера защо повечето антиелектрици сте такива и дори когато някой плюе по Тесла ви се струва реклама и убеждение да си я купите? И след толкова много реални недостатъци, се опитвате да изкарате недостатък някое нейно предимство.
  • #32
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    И днес няма да минем без Две-три реклами(статии, извинете) на "брадва".
  • #31
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 4 месеца )
    Най-богата автомобилна фирма се е загрижила , че наш ГиHч0 не я харесва :) . А чичо Мъск ще покани гост и турбо , и още двама на преговори , и ще ги агитира да харесват Тесла :):):) .
  • #30
    6 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Гостени на А ти ще ми отговориш ли за шести декември какво сметна? Държиш ли си на думите че са над един процент фец или се отмяташ от тях защото беше преди цели три-четири дни? Защото аз ги сметнах под един процент и мога да ти го докажа със сметки а не със заклинания вярвания и сектантство, като тебе!
  • #29
    8 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Хайде да видим турбо дали ще потвърди моите думи или на патологичния лъжец гост който му е приятел? Да тестваме и турбо за психопатия? Давай турбо ти си