IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купувачи на Tesla Cybertruck заплашват да анулират поръчките си заради измама

Възмущението на клиентите е заради променената цена на електрическия пикап

За да създадат интерес към определен модел, много производители на автомобили прибягват до трикове. Когато обявяват даден автомобил, те посочват неговите характеристики, които могат да се окажат различни при пускането на автомобила в продажба. В това отношение Tesla е своеобразен шампион в това отношение.


Tesla Cybertruck


Преди около седмица американският автомобилен производител най-накрая започна да продава своя нов електрически пикап Cybertruck, който дълго време не можеше да бъде пуснат в пълноценно серийно производство. Но, както се оказа, характеристиките на производствения модел са значително по-различни от тези, обявени лично от Мъск през 2019-а. Точно тогава колата беше обявена пред публика и първите купувачи направиха депозит за нея.

Сега Tesla е силно критикувана в социалните мрежи. Във форумите на Cybertruck, по-специално в този в Reddit, недоволството е най-голямо не заради променените характеристики, а заради коренно различната цена, която се е променила много за три години. През 2019 година цената на едномоторен пикап е била под 40 000 долара, докато сега е 61 000 долара.

А разликата е още по-голяма при двумоторния Cybertruck със задвижване на четирите колела. Преди три години бе обявена цена от 49 900 долара, а сега ще струва на купувачите поне 80 000 долара. В списъка с други претенции към компанията е включен и по-малкият капацитет на теглене - първоначално обявените 6350 кг са намалени на 4990 кг, намален е и пробегът.

При анонсирането на 3-моторната версия на Cyberbeast от Tesla обещаха, че пробегът с едно зареждане ще бъде над 800 км, но реално се оказа почти 2 пъти по-малко. За тези, които не го харесват, е предвидена външна батерия, но за нея ще трябва да се платят допълнително 16 000 долара и да се пожертва една трета от багажното отделение.

Сега много кандидат-собственици на Cybertruck заплашват Tesla с отмяна на поръчките си, тъй като спецификациите на пикапа не отговарят на това, което им е било обещано през 2019 година.


0 от 500
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Да ги анулират, кой им пречи? Само че не могат - те нямат никакви поръчки, а само запазено място в списъка с чакащи срещу едва 100 долара, които Тесла връща напълно при отказа от списъка.
  • #7
    13 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 4 месеца )
    Голям праз като се откажат! Ще им върнат 100 те долара:)))
  • #6
    13 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Докато има балък, има и риболов.. просто.
  • #5
    15 rate up comment 7 rate down comment
    112 ( преди 4 месеца )
    Мухаха, като са некадърници така се получава. Добре че не могат да го продават в Европа това недоразумение.
  • #4
    24 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Никой не може да достави това което Г-н Мъск може да обещае. Ако се вярваше на обещанията му, догодина трябваше да кацнем на Марс, вместо това ракетата му още не може да стигне и до Луната, и автопилота на Тесла трябваше вече да е стигнал до 4-то ниво, а вместо това още е на 2-ро. Но очевидно му се получава със създаването на суб култура.
  • #3
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 4 месеца )
    Само абсолютни баламурници могат да бъдат клиенти и фенчета на Лъжлив Илон и пирамидалната му фирмичка.
  • #2
    10 rate up comment 20 rate down comment
    PLAID ( преди 4 месеца )
    Киберкамиона е хомологиран танк, не кола за мрънкачи и принцеси. Устойчив на помпа, М16 и други боеприпаси. Пресечен терен и газене във вода без ограничение в дълбочината. Парите му са джобни. Нищо. Който иска бронирана гега - 600 бонбона и баене в Балканстар за датчици всяка седмица.
  • #1
    15 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Тоест целта е изпълнена. Ако днес си поръчаш пикапът, в най-оптимистичния вариант ако Тесла си изпълнят всички планирани срокове за производство и производствен капацитет, ще си получиш пикапа след абсурдният срок от минимум 10 години. А както знаем най-големите лъжи на Тесла са относно сроковете и доставката ще се проточи още повече. Една от двете основни цели на високите цени е да откаже максимален брой от поръчалите, а втората да се спечелят колкото е възможно повече пари в процеса.