IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купувачи на Tesla Cybertruck заплашват да анулират поръчките си заради измама

Възмущението на клиентите е заради променената цена на електрическия пикап

За да създадат интерес към определен модел, много производители на автомобили прибягват до трикове. Когато обявяват даден автомобил, те посочват неговите характеристики, които могат да се окажат различни при пускането на автомобила в продажба. В това отношение Tesla е своеобразен шампион в това отношение.


Tesla Cybertruck


Преди около седмица американският автомобилен производител най-накрая започна да продава своя нов електрически пикап Cybertruck, който дълго време не можеше да бъде пуснат в пълноценно серийно производство. Но, както се оказа, характеристиките на производствения модел са значително по-различни от тези, обявени лично от Мъск през 2019-а. Точно тогава колата беше обявена пред публика и първите купувачи направиха депозит за нея.

Сега Tesla е силно критикувана в социалните мрежи. Във форумите на Cybertruck, по-специално в този в Reddit, недоволството е най-голямо не заради променените характеристики, а заради коренно различната цена, която се е променила много за три години. През 2019 година цената на едномоторен пикап е била под 40 000 долара, докато сега е 61 000 долара.

А разликата е още по-голяма при двумоторния Cybertruck със задвижване на четирите колела. Преди три години бе обявена цена от 49 900 долара, а сега ще струва на купувачите поне 80 000 долара. В списъка с други претенции към компанията е включен и по-малкият капацитет на теглене - първоначално обявените 6350 кг са намалени на 4990 кг, намален е и пробегът.

При анонсирането на 3-моторната версия на Cyberbeast от Tesla обещаха, че пробегът с едно зареждане ще бъде над 800 км, но реално се оказа почти 2 пъти по-малко. За тези, които не го харесват, е предвидена външна батерия, но за нея ще трябва да се платят допълнително 16 000 долара и да се пожертва една трета от багажното отделение.

Сега много кандидат-собственици на Cybertruck заплашват Tesla с отмяна на поръчките си, тъй като спецификациите на пикапа не отговарят на това, което им е било обещано през 2019 година.


0 от 500
  • #28
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Гост ( преди 4 месеца )
    Мити4ен ***,от две години се опитваш да агитираш Турбо за електрокар.Дори Турбо ти изчислява колко дизелово гориво може да си купи с разликата в цената.Сега при тия цени на Кибергрозника,Турбо ще има гориво за поне 1 млн километра.
  • #27
    4 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    И припомни защо те убеждавах че пикапът ще ти върши работа? Защото тогава не беше уточнил какъв полезен обем ти трябва а мрънкаше единствено и само, че пробегът бил малък, а 15-20 минути зареждане на ден щели да ти съсипят бизнес плановете и да ти изгубят времето, защото работният ти ден е 10 часа, защото изминаваш 900 км по магистралата с 90 км в час, но ако караш електромобил не можеш да си позволиш да спираш за половин час и да караш със 140, защото ще е загуба на време!
  • #26
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 месеца )
    До 10.МитЕ, клиентите на Тесла се желаят да плащат 80000 долара,ти ми говориш за 160000 ?
  • #25
    5 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Припомни ми де припомни ми Колко седмици те убеждавах да си купиш електромобил и вземи най-накрая си признай че от три години те обиждам да си купиш Дизел и не съм си променил мнението. Как така помниш неща от преди три години но не се сещаш за последните три години? Както казах няма хубави и лоши автомобили, а има подходящи и неподходящи. Хайде сега ти си припомни само преди месец два Дали не ме убеждаваше, че микробусите и кемперите са ненужни и могат да бъдат заменени от баничарка?
  • #24
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Турбо ( преди 4 месеца )
    Като се сетя колко енергия изхаби Тесльо да ме убеждава да си купя Тесла.Цената дебела, пробега малък, абсурд да си купя това грозното нещо.
  • #23
    4 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Господин скъсано бельо, какво точно защитаваме? Лъжите на Тесла които не само че посочваме но и казваме лъжи, които дори не знаете? Това че Тесла още ще качва цените нещо хубаво ли е за да я хвалим? Да си ме чул някога да казвам че пикапа е красив? Но пък за сметка на това мога да ти дам поне 100 цитата в което казвам, че е адски грозен. Не бях ли аз първият още преди да започнат да излизат стати който каза че е адски опасен! Вие май не търсите смисъл в казаното, а само заяждания.
  • #22
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 4 месеца )
    Много наивници на амбразурата на Тесла! Поне да ви плащаше нещо Мъск.....А, това, че Сайбъра се харесва на някого, си е негов проблем. И картините на Пикасо струват милиони, ама това ги прави просто скъпи, не красиви.
  • #21
    2 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    До 18. "Затова не си прав." Възможно е! Но не си се аргументирал защо смяташ така? Аз дадох моето аргументирано предположение. Пазарната логика предполага коригиране цената нагоре, когато търсенето надвишава предлагането. Защо смяташ че от Тесла ще постъпят обратно на пазарната логика и ще губят от това?
  • #20
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Тесла са позиционирали цената спрямо конглокентите. Да не са луди да продават по-евтино по-добър продукт, който освен това все още произвеждат в ограничени бройки.
  • #19
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    60 хиляди долара, та тя е без пари спрямо Киа EV9, тя тук е 100к долара и то начална цена. Освен това не малка част от тези от списъка са там да направят препродажба явно са се надявали да го вземат за 40 и до го шитват за 60-70к.