IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купувачи на Tesla Cybertruck заплашват да анулират поръчките си заради измама

Възмущението на клиентите е заради променената цена на електрическия пикап

За да създадат интерес към определен модел, много производители на автомобили прибягват до трикове. Когато обявяват даден автомобил, те посочват неговите характеристики, които могат да се окажат различни при пускането на автомобила в продажба. В това отношение Tesla е своеобразен шампион в това отношение.


Tesla Cybertruck


Преди около седмица американският автомобилен производител най-накрая започна да продава своя нов електрически пикап Cybertruck, който дълго време не можеше да бъде пуснат в пълноценно серийно производство. Но, както се оказа, характеристиките на производствения модел са значително по-различни от тези, обявени лично от Мъск през 2019-а. Точно тогава колата беше обявена пред публика и първите купувачи направиха депозит за нея.

Сега Tesla е силно критикувана в социалните мрежи. Във форумите на Cybertruck, по-специално в този в Reddit, недоволството е най-голямо не заради променените характеристики, а заради коренно различната цена, която се е променила много за три години. През 2019 година цената на едномоторен пикап е била под 40 000 долара, докато сега е 61 000 долара.

А разликата е още по-голяма при двумоторния Cybertruck със задвижване на четирите колела. Преди три години бе обявена цена от 49 900 долара, а сега ще струва на купувачите поне 80 000 долара. В списъка с други претенции към компанията е включен и по-малкият капацитет на теглене - първоначално обявените 6350 кг са намалени на 4990 кг, намален е и пробегът.

При анонсирането на 3-моторната версия на Cyberbeast от Tesla обещаха, че пробегът с едно зареждане ще бъде над 800 км, но реално се оказа почти 2 пъти по-малко. За тези, които не го харесват, е предвидена външна батерия, но за нея ще трябва да се платят допълнително 16 000 долара и да се пожертва една трета от багажното отделение.

Сега много кандидат-собственици на Cybertruck заплашват Tesla с отмяна на поръчките си, тъй като спецификациите на пикапа не отговарят на това, което им е било обещано през 2019 година.


0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до 17 ( преди 10 месеца )
    "Искате ли да се обзаложим, че когато започнат масовото производство цената ще се вдига още" - Затова не си прав.
  • #17
    4 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    #14( преди 36 минути )Той хубаво ще върне депозита по 100$ ама трудни би си избил парите вложени за направа на пикапа, при прогнозни продажби от депозитите, като му паднат драстично."Ти сериозно ли мислиш, че е събрал от 2 милиона човека по 100 долара за да финансира разработката на пикапа включително революционни неща които ще променят цялата автомобилна индустрия , да построи фабрика за него, за някакви си смешни 200 милиона? Но по-важно вярваш ли че ще го объркат скромните 200 милиона?
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    "#11 ( преди 36 минути )Тук не си прав." За кое не съм прав? Че ще може да продаде 10 000 броя на тази цена за да компенсира върнатите депозити? Искаш ли да се обзаложим, че цената даже ще се вдигне преди да продаде и толкова?
  • #15
    4 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    "Гост ( преди 38 минути )Никой вече не се съмнява,Афрото е измамника на века." А още по-сигурно е че гост е най-честният човек на света който никога не е лъгал и отговаря на всичко което го попиташ. Разбира се винаги си стои зад думите и никога не увърта! Както винаги най-големият лъжец вика дръжте малките лъжци че те са най-големите на света А пък аз съм най-честния.
  • #14
    2 rate up comment 6 rate down comment
    :) ( преди 10 месеца )
    Той хубаво ще върне депозита по 100$ ама трудни би си избил парите вложени за направа на пикапа, при прогнозни продажби от депозитите, като му паднат драстично.
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    11 ( преди 10 месеца )
    Тук не си прав. Пазарът на премиум пикапи е доста ограничен, а не е като да няма конглокенция - Hummer EV, Rivian, F150 Lightning, а също бензиновите модификации като Raptor. A Tesla не предлага толкова луксозен интериор като някои от тях. Хората, които купуват пикапи за работа, търсят с единично предаване и да е тъкана. Семейните клиенти, пък, може да искат 4х4, но няма да дадат пари за Beast.
  • #12
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 10 месеца )
    Никой вече не се съмнява,Афрото е измамника на века.
  • #11
    2 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    Тоест само първите 10 000 продажби на тази цена, ще им позволят да върнат депозитите на 3 милиона желаещи и да започнат да приемат поръчки наново. Искате ли да се обзаложим, че когато започнат масовото производство цената ще се вдига още, защото поръчките няма да са намалели достатъчно и ще трябва още да ги намаляват?
  • #10
    3 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    За антиелектриците които са антиматематици и не могат да разберат новината"Преди три години бе обявена цена от 49 900 долара, а сега ще струва на купувачите поне 80 000 долара." Тоест цената е с 30 000 долара отгоре, защото дори сега тези които го купуват на 80 000 и могат да го продадат още на другия ден за 160 000, а от Тесла искат да избегнат това, като те печелят. С 30 000 долара надценка, могат да връщат депозитите на 300 човека, без да губят нищо от това.
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    И аз не гих го купил на тази цена. Но докато дойде редът на тия мрънкала, цената ще е спаднала с доста. Но кой да мисли. По-сладко е да се мрънка в Интернет и се събира "съчувствието" на многото хейтърчета на Тесла.