IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla иска по още 1000 долара за потвърждение на поръчка на Cybertruck

Сумата ще докаже, че клиентът действително има желание да притежава пикапа

Американският производител Tesla промени условията за предварителна поръчка на пикапа Cybertruck, след като производството на модела стартира. Тези, които са готови да продължат да чакат на опашката, ще трябва да платят допълнително по 1000 долара, съобщава Carscoops.


Tesla Cybertruck


Новината за допълнителното плащане беше разкрита в социалните мрежи. Клиенти, които вече са направили предварителна поръчка по-рано и са платиха 100 долара, сега получават имейли от автомобилния производител. В тях той предлага да потвърди сериозността на намеренията си срещу още1000 долара.

Преди плащане на сумата клиентът получава достъп до конфигуратора. Той ще може да сглоби конфигурацията на бъдещия си пикап и да научи крайната му цена. Когато всичко бе уточнено, клиентът ще плати 1000 долара.

След депозиране на тази сума предварителната му поръчка ще се превърне в пълна резервация. При окончателното плащане на пиката тези 1000 долара ще бъдат приспаднати от крайната сума, но при отказ от сделката остават за Tesla. Ако действително до момента 250 000 души да си поръчали Cybertruck и всеки от тях потвърди поръчката си с 1000 долара, то Tesla ще получи 250 млн. долара, преди да стартира масовото производство на пикапа.

Някои от клиентите, които предварително са си поръчали пикапа, пък са получили писма от компанията с предложение да получат колата тази година. За да направят това обаче, те трябва да промените поръчката си и да си купят Cybertruck от лимитираната серия Foundation, която струва от 120 000 до 135 000 долара. За сравнение, топ-версията на модела с три електромотора ще струва 99 000 долара.


0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Алекс ( преди 8 месеца )
    Ще платят и ще чакат с нетърпение новата си ТЕСЛА.Не ми е известен друг случа,когато един автомобил има 250 000 поръчки още преди да е влязъл в производство.ТЕСЛА е уникална.
  • #12
    1 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Гостенино и без никак да пишеш те разпознаваме с лъжите и манипулациите. Я дай източник за тази "информация"? Магическата думичка източник обикновено разбива 90% от митовете ти и ти се появява работа затова изчезваш. В останалите 10% даваш някакъв източник в който пише точно обратното на това което твърдиш и се оказва че ти нещо не се разбрал. Сега залагам на първото. Много добре знаеш че лъжеш и ще се покриеш.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Дори всичкие 2 млн да го искат наистина, те искат 200 кВч батерия з 40к долара. А сега им предлагат 135 кВч за 61к долара. Много ясно че ще се откажат. Другия момент е че беше ясно че няма да може да предложи такава батерия на такава цена. Дори при днешните цени подобна батерия би струвала 25к долара. И му остават 15к да направи целия пикап.
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    "Тая ширпотреба с амбиции да съставлява 30% от световния автопарк при пикапите.....????" Скъсано бельо, кой те излъга за това? Не му вярвай!
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Този път редактора задмина себе си! Аз му диктувам пръцльо, а той пише братле! Няма лошо и така става!
  • #8
    1 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Братле и на тебе ли да ти обяснявам какво е процент като на Гост и разлика между събрани и реални поръчки? Събраните поръчки са над 2 милиона, защото толкова бяха в началото на тази година. Ако не си разбрал В статията, ще се опитат да видят какъв е процента на реалните поръчки. Лично аз ще се учудя, ако реалните са повече от 20 и 25% от събраните. Голяма част от поръчалите са за препродажба и са дали стотина долара, които могат да им бъдат върнати по всяко време. Сегашните 1000 не ги връщат.
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 8 месеца )
    Пичове, спекулации с препродажби се правят с лимитирани серии на суперкари. Тая ширпотреба с амбиции да съставлява 30% от световния автопарк при пикапите.....????
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 8 месеца )
    Бъстърчо, преди месец убеждаваше че резервациите били 2 милиона и половина, сега и за 500к не вярваш - каква е тая инфлация на ценностите при тебе? А Сайбертърда по принцип е нищо повече от брояч за слабоумници с пари.
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Също напълно очаквано, че ще започне производството с най-скъпата модификация, А чак когато успее да изпълни заявките, да мине на по-евтините версии. Доколкото го познавам, най-евтината версия може и да не се произвежда въобще. Ще мине направо на четири моторния вариант и няма въобще да има едномоторен.
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Нежно, нежно ( преди 8 месеца )
    Главата вече е вътре, а явно вече настава време и за рамената да влязат :)