IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как Tesla Cybertruck се оказа безпомощен извън пътя

Два пикапа Ford измъкнаха електромобила от неприятната ситуация (ВИДЕО)

Разходката за сдобиване с коледна елха би трябвало да бъде приятно занимание, но понякога нещата се объркват. По-интересното е, че това се случи с новия Tesla Cybertruck, чийто шофьор искаше да се позабавлява, но вместо това заседна на заснежен участък и се наложи два бензинови пикапа на Ford да го спасяват.


Tesla Cybertruck


Случката е от маршрут в национален парк в близост до Кит Карсън (Калифорния), който се оценява като „умерено предизвикателен". Видео, публикувано в социалните мрежи, показва как Cybertruck неуспешно се опитва да се измъкне от кален коловоз, като в крайна сметка шофьорът му е принуден да търси помощ.

Отстрани на пикапа има надпис „RC“, което означава, че той е във версия Release Candidate, тоест предпроизводствен прототип. Затова е напълно възможно този автомобил да не разполага с всички системи и технологии на серийния модел. Факт е, че серийният Cybertuck се предлага с блокиращ преден диференциал, но този прототип все пак е със задвижване на четирите колела, което би трябвало да бъде достатъчно за измъкване от ситуацията.



Мат Чембърс, който е заснел и публикувал видеото, твърди, че шофьорът на Tesla е правил зимни тестове, но не е получил проблем със софтуера и това е причината тракшън-контрола да откаже. Налага се електрическия пикап да бъде издърпан внимателно, за да не получи допълнителни повреди. Във видеото се вижда, че този Cybertuck е с всесезонни гуми, които имат протектор, но той не е достатъчен за подобни условия. Мръсотията по пикапа доказва, че шофьорът е прекарал доста време във въртене на гумите, преди да му се притекат на помощ.

Като цяло, всичко това изглежда по-скоро като случай на прекалено самоуверен шофьор на Cybertruck, отколкото като проблем с пикапа Tesla. Според свидетели с такива гуми дори Ford Super Duty, който в случая спаси електрическото превозно средство, можеше да има проблеми, ако ситуацията беше обратна.


0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    За офроуд на първо място са важни гумите, на просвета, на трето шофьорът, на четвърто с какви блокажи разполага автомобила, на пето мощност и въртящ момент, понижаващи предавки и едва на шесто какъв модел и марка е.
  • #18
    4 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    "Какво облекчение е, че няма да виждаме това извращение по родните пътища." Искаш ли да се обзаложим, че ще има поне един в рамките на следващата година? Въпреки че ще е рядкост дори в САЩ заради ограниченото производство и въпреки че няма необходимите разрешителни за движение в Европа?
  • #17
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 4 месеца )
    Това за месец ще продава повече отколкото масквичУ за година ! Да си знаете
  • #16
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Какво облекчение е, че няма да виждаме това извращение по родните пътища.
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 4 месеца )
    ОФФФФФ!!!! Тва няма и да го коментирам
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    Вие погледнахте ли в другите материали в канала в YT в канала, в който е това видео по-горе? Показа един китаец, който добавя физически бутони под екрана на своята Тесла. Доста добре изглеждаше...
  • #13
    13 rate up comment 3 rate down comment
    коко ( преди 4 месеца )
    Голям варел, пардон сандък е тази грозотия....
  • #12
    12 rate up comment 2 rate down comment
    до PLAID ( преди 4 месеца )
    В този случай, на място е поговорката, "Ти го плюеш, то ти вика, че вали!". Притесненията на нормалните хора са ни същите като, когато видим някоя "тунингована плейметка" от типа "тираджийска страст". В случая дори, въпросната "мадама" е тръгнала през къра с токчета, така че единственото ни притеснение е да не се изхилим на глас, защото не е прилично, а ние все пак имаме някакво чувство за такт. И естетика!
  • #11
    4 rate up comment 19 rate down comment
    PLAID ( преди 4 месеца )
    За да има такова ровене и лаене, значи всички са доста притеснени от бронирания танк. Ако не ги спичаше, щяха да подминават. Голяма утеха: ох, дано не го направят! Средна утеха: ох, дано не го пуснат в Европа да опука ламботата. Малка утеха: ох, дано не влиза в центъра на софия, че ни покриви ламарините. Накрая Утеха Найденова
  • #10
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Докторът ( преди 4 месеца )
    Надявам се, че са го глобили и за рязането на елхи. Иначе са зелени и мислят за природата, разбира се