IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как Tesla Cybertruck се оказа безпомощен извън пътя

Два пикапа Ford измъкнаха електромобила от неприятната ситуация (ВИДЕО)

Разходката за сдобиване с коледна елха би трябвало да бъде приятно занимание, но понякога нещата се объркват. По-интересното е, че това се случи с новия Tesla Cybertruck, чийто шофьор искаше да се позабавлява, но вместо това заседна на заснежен участък и се наложи два бензинови пикапа на Ford да го спасяват.


Tesla Cybertruck


Случката е от маршрут в национален парк в близост до Кит Карсън (Калифорния), който се оценява като „умерено предизвикателен". Видео, публикувано в социалните мрежи, показва как Cybertruck неуспешно се опитва да се измъкне от кален коловоз, като в крайна сметка шофьорът му е принуден да търси помощ.

Отстрани на пикапа има надпис „RC“, което означава, че той е във версия Release Candidate, тоест предпроизводствен прототип. Затова е напълно възможно този автомобил да не разполага с всички системи и технологии на серийния модел. Факт е, че серийният Cybertuck се предлага с блокиращ преден диференциал, но този прототип все пак е със задвижване на четирите колела, което би трябвало да бъде достатъчно за измъкване от ситуацията.



Мат Чембърс, който е заснел и публикувал видеото, твърди, че шофьорът на Tesla е правил зимни тестове, но не е получил проблем със софтуера и това е причината тракшън-контрола да откаже. Налага се електрическия пикап да бъде издърпан внимателно, за да не получи допълнителни повреди. Във видеото се вижда, че този Cybertuck е с всесезонни гуми, които имат протектор, но той не е достатъчен за подобни условия. Мръсотията по пикапа доказва, че шофьорът е прекарал доста време във въртене на гумите, преди да му се притекат на помощ.

Като цяло, всичко това изглежда по-скоро като случай на прекалено самоуверен шофьор на Cybertruck, отколкото като проблем с пикапа Tesla. Според свидетели с такива гуми дори Ford Super Duty, който в случая спаси електрическото превозно средство, можеше да има проблеми, ако ситуацията беше обратна.


0 от 500
  • #9
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 5 и с правилните гуми пак не може издрапа,виж и отклонението на полуоската при излизането му на пътя,почти никакво или точно като на лагерна количка. Това е за асфалта и да не припарва дори в банкета,че там ще остане.
  • #8
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Sameman ( преди 4 месеца )
    С тези гуми си е повярвал човечеца в безсмъртието. Нямам как да преодолее законите на физиката, независимо с какъв автомобил е.
  • #7
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Дай въже! ( преди 4 месеца )
    За 80-100 хил долара, да му бяха добавили стандратно една лебедка поне. Макар че тия десетки тонове сигурно ще скършат всяко дърво наоколо. Но, имайки предвид, че това е пикап за в града, колокото и това да е оксиморон, изобщо няма новина в тази новина. Все пак, някакъв режим за лазене няма ли тая измишльотина? С ел. двигатели това е детска игра да се постигне.
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Междувременно още не си ми отговорил, ако фотоволтаиците са произвели 3% от енергията миналата година и 8% тази година, с колко процента повече енергия са произвели тази година. 100% съм сигурен, че не можеш да отговориш на този въпрос. Точно както съм и 150% сигурен ,че няма да отговориш въобще дори и да е грешно, защото така прави всеки себе уважаващ се психопат. Лъже, манипулира, не си стои зад думите и не отговаря на въпроси за неща, които е казал!
  • #5
    2 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Гостенино, абсолютно си прав. Това съм го казвал хиляди пъти и за разлика от тебе си стоя за думите. Не съм като тебе да бягам от отговорност, да избягвам да отговарям на въпроси и да влизам тука единствено и само да се заяждам с останалите защото това ми е основна цел в живота. Както виждаш, мога да бъда обективен по всякакви теми И да посоча и недостатъците на нещо което харесвам, а не да ги отричам като тебе и да се правя, че не съществуват. Тесла още НЕ СА НАПРАВИЛИ ъпдейта за да го пратят!
  • #4
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 месеца )
    Всъдехода на Тесла,който щеше дори да плува,се оказа паркетник.
  • #3
    27 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Това не прилича на кола а на проект по трудово на ментално изостанал.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Пфффф ( преди 4 месеца )
    Ако наистина е с всесезонни гуми /макар че аз не знам да има всесезонни гуми за джип, има гуми за всякакъв терен - all terrain/ няма как да издърпа в тая киша без значение какъв софтуер има.
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    "Мат Чембърс, който е заснел и публикувал видеото, твърди, че шофьорът на Tesla е правил зимни тестове, но не е получил ПРОБЛЕМ със софтуера и това е причината тракшън-контрола да откаже." Пак ли google преводач? Проблеми определено има, не е получил ъпдейт на софтуера. Но дори и с най-новия update, вероятно щеше да си Има същите проблеми Не само заради гумите, а защото се съмнявам софтуера все още да е напълно изпипан. Дето му се викат детски болести. Обичайно за Тесла.