IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-скъпите автомобилни марки в света?

Tри производителя попаднаха в Топ 10 на агенция Interbrand

В продължение на четвърт век маркетинговата агенция Interbrand ежегодно съставя Топ 100 на най-ценните марки в света. Лидер в глобалната класацият и тази година е Apple, която държи първото място в общото класиране с огромна разлика.


Interbrand 2023


При автомобилните марки най-предна позиция (шеста в общото класиране), заема Toyota, чиято прогнозна стойност достига 64,5 млрд долара. Японският производител е увеличил цената си с 8% спрямо 2022 година.

В класирането след Mercedes-Benz - втора сред автомобилните марки и седма в глобалната класация с резултат от 61,4 млрд. долара (+9%). Германският производител малко по малко увеличава преднината си пред колегите си от BMW, който е третото място при автомобилните брандове. През 2023 г. баварската марка е оценена на 51,2 милиарда долара (+10%), като за първи път тя попада в Топ 10 в генералното класиране.


Interbrand 2023


Челната петица на най-скъпите автомобилни марки се допълва от Tesla, чиято стойност е оценена на 49,9 милиарда (+4%), и Honda (24,4 милиарда, +7%). В Топ 100 на най-скъпите брандове попадат още Hyundai (32), Audi (45), Porsche (47), Volkswagen (50), Ford (51), Nissan (63), Ferrari (70) и Kia (88) В същото време обаче от класацията отпадат два автомобилни производителя - Land Rover и MINI.


0 от 500
  • #33
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    "Няма класация от много години на сам, която да не посочва Тойота, като най-скъпа автомобилна марка." - Изостанал си с някоя и друга годинка. Така БЕШЕ. Миналата година анализаторите започнаха да си отварят очите, че Тойотка има непосилни задължения, свиващи се печалби и изостава с 10 години при електромобилите. В резултат на това, свалиха рязко оценката и във въпросните класации. Казано по друг начин, спориш разпалено за факти, които вече не са такива.
  • #32
    1 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    Фактите са си факти, а психопатите психопати и лъжат. Дадох ви как да потърсите другите класации по темата И вече много добре знаете истината, но продължавате да лъжете мамите и да се заяждате! Ето резултатите Kantar BrandZ Tesla 25 място 67,7млрд. Тойота 62-ро 28,5млрд Brand Finance 9. Tesla $66.2 billion 19. Toyota $52.5 billion.
  • #31
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    Това е теслю.Всезнаещ, всеможещ и винаги прав дори когато греши.Избива си комплексите,без да разбира че това е болестно състояние.
  • #30
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 5 месеца )
    Тесльо, Тойота е компания с традиции и история, а това е много по-важно от тия измислени класации. Тесла днес е тук, утре, като се гътне Мъск, ще я няма.
  • #29
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До бустера ( преди 5 месеца )
    Пак ли избяга от клиниката, Митичния?
  • #28
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 5 месеца )
    Психопата си ти и то е пределно ясно. Няма класация от много години на сам, която да не посочва Тойота, като най-скъпа автомобилна марка. Лъжеш като дърт да не казвам какво и е явно, че и ти не си вярваш. Ако пък мислиш, че нещата които ръсиш са верни, то това е показателно, че или си изключително некомпетентен, или си говориш на изуст, както всеки пияница в селската кръчма.
  • #27
    1 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    Ето психопата пак се появи и лъже и се заяжда. Да цитирам ли признанията ти, че си тук и лъжеш за удоволствие за да се заяждаш с мен? От друга страна да си казал някакъв факт или да си отговорил на технически въпрос? Включително в момента въпроса В коя друга класация toyota е преди mercedes и Tesla? Фактите са че за 2023 освен в тази класация toyota е много зад тях и никакви лъжи и манипулации от твоя страна с колкото и ника да пишеш, няма да променят този факт. Остава да се заяждаш на дребно
  • #26
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    Мити4ен,разпозна ли се в определението за психопат в Уикипедия?
  • #25
    1 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    Някой някога да ме е хванал в лъжа и манипулация? За сметка на това Гост и останалите му никове, с гордост заявяват че пишат тук единствено и само да лъжат, да се заяждат защото им било забавно и това им било основната цел в живота. И сега да ги питаш с гордост ще го заявят. И ако болните от психопатия го правят заради самата лъжа, в нашия случай лъжите са за заяждане и психически тормоз върху останалите за да спрат да пишат. За съжаление по-слабите психически поддават и се отказват.
  • #24
    1 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    те абсолютно не се страхуват от това да бъдат хванати в лъжа. Когато те са поставени в ситуация да отговарят на реални въпроси и да се сблъскат с реалните факти, те, без дори да направят пауза, ще преработят своята история така че да пасва на фактите и да изглежда консистентна. Това непрекъснато преработване на тяхната история води до противоречия, които оставят слушателя объркан.