IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-ценни автомобилни компании в света

Лидерът струва повече от останалите 9 производителя

Интересът към електрически превозни средства не намалява, дори напротив, и затова едва ли някой е изненадан, че Tesla запазва първото място като най-ценната автомобилна компания на планетата. Освен това тя задава и темпото при изграждане на инфраструктурата, тъй като все повече производители възприемат нейния Северноамерикански стандарт за зареждане (NACS) на електрически превозни средства.


10-те най-ценни автомобилни компании в света


Нещо повече - мотивацията на шофьорите се променя с голяма скорост, тъй като новите поколения изповядват различни ценности в сравнение със своите предшественици. Новите потребители търсят производители на автомобили, които въвеждат екологично чисти иновации в своите модели, като същевременно продължават да представят изключителен дизайн.

В крайна сметка, именно електрическите превозни средства представляват олицетворение на авангардните технологии, което е от допълнителна полза на техните производители. В същото време обаче и старите автомобилни компании има накъде да растат, тъй като именно те са тези, които са в състояние да доставят своите продукти по-ефективно с оглед на тежките глобални условия.

По-интересното в случая е, че общата пазарна капитализация на автомобилните производители от второ до девето място е по-малка от тази на лидера в класиране. Също така трябва да се отбележи и навлизането на китайските компании, като една от тях дори попада сред трите най-скъпи.


Топ 10 на най-ценните автомобилни компании (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #32
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Но пък всичко това няма никакво значение за успехите или неуспехите на Тесла, защото пазарната капитализация вече втора година няма абсолютно никакво значение, защото те са не е имала нужда от допълнително финансиране, за да емитира акции. Имат си 25 милиарда свободен кеш, което е около или над половината от пазарните капитализации на повечето автомобилни, но няма дългове за разлика от тях. Всичко си самофинансира с чистата печалба и остава, въпреки 50% растеж. Затова струва толкова!
  • #31
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    До 18.Балонът се надува,надува,надува ......и взе да спихва.От 400 долара за акция,в момента една акция е 250 долара." Вярно е, но това беше цената за един единствен ден, преди години, а после се върна на днешните нива. Но пък забравяш че цената се качи от 1,28 долара на 250 долара днес и това е стабилната цена от години. Все пак 1,5 трилиона, не беше реална цена, защото беше повече от пазарната капитализация на цялата автомобилна промишленост, когато акциите бяха 400 долара.
  • #30
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    До лудория."Как се определя цената - това е ВЯРВАНЕТО на инвеститори във възможносттите на една компания. Тоест пазарната капитализация е ВЯРВАНЕТО на борсовите играчи" Смяташ ли, че тези борсови играчи са сбъркали във вярата си към Тесла? Коя автомобилна компания има по светло бъдеще и тенденция за растеж от всички изброени в статията? През 2014 година когато Тесла обеща 50% годишен ръст за следващите 15 години, toyota пак продаваше по 10 милиона, колкото днес Тесла 50 000 автомобила годишно.
  • #29
    2 rate up comment 4 rate down comment
    аре ( преди 6 месеца )
    я се скриите с тия тесли тролей буклуци абсолютни. аре чао
  • #28
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Хибридният ( преди 6 месеца )
    До 23: И ако всички направят така, какво ще се случи със световната икономика? Някой все пак трябва да създава продуктите и технологиите за реалната икономика, за да има върху какво да паразитират подобните на теб тунеядци. Селски тарикатлък на дребно, голям пример за подражание, няма що..
  • #27
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 месеца )
    До 24.Вашето село да не му викат Испания?
  • #26
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    До 25.Тойота произвежда по 10 млн. коли годишно и се чака за нова Тойота една година.
  • #25
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    До 23.Сънувал си нещо нощес за инвестиции,а на сутринта си пак с козите.
  • #24
    0 rate up comment 7 rate down comment
    До.. ( преди 6 месеца )
    Тойота за какъв пример я давате върви уверено към Нокиа ..
  • #23
    3 rate up comment 5 rate down comment
    До 22 ( преди 6 месеца )
    Вярването в борсовите среди се изчерпва до 1 или 2 години .. това е факт .Тесла на няколко пъти разделяха акции купих си за 2 000 евро през 2015 г .. миналата година знаеш ли за колко ги продадох - за 400.000 . Къщата в Испания мо е подарък от Тесла , благословени да са !