IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи новата Camry

Деветото поколение на седана остана без V6 двигател

Мнозина твърдят, че седанът отива в историята, но в Toyota определено не са съгласни. Японският производител представи деветото поколение на Camry - модел, от който продава сериозни количества всяка година на хора, нуждаещи се от сравнително достъпно като цена и много надеждно превозно средство.


Toyota Camry


Новата генерация на Camry претърпява сериозни промени, като една от най-важните е отпадането на V6 двигателя от гамата на модела. Toyota предлага този мотор 35 години, но сега той е заменен от хибридна задвижваща система, в чиято основа е 2,5-литров двигател с 4 цилиндъра. Вариантът с предно предаване получава два електромотора и мощност от 225 к.с., докато версията с AWD (задвижване на четирите колела) добавя трети мотор-генератор на задната ос, повишавайки мощността до 232 к.с.

И двете задвижвания използват контролирана по електронен път безстепенна трансмисия (eCVT). Хибридната система използва литиево-йонна батерия, но от Toyota засега разкриват нейния капацитет. От компанията обаче са категорични, че това е поредната стъпка към пълна електрификация на гамата, както и че новата система разполага с достатъчно мощност и е настроена за динамично шофиране.


Toyota Camry


Деветото поколение на Camry всъщност представлява сериозно обновяване, а не изцяло нова кола. Новият модел използва същата платформа TNGA-K, която е в основата на предшественика му. Той получава преработено окачване с нови амортисьори и ревизирана настройка. Автомобилният производител рекламира настройката като предлагаща „подобрена реакция и гъвкаво управление“.

Camry, моделна година 2025 има подобен външен вид на модела от осмо поколение, с голяма долна предна решетка и тънки фарове. Новият модел е със стандартни LED-фарове, ходови светлини и стопове. Ocean Gem и Heavy Metal са новите опции за цвят на каросерията, в допълнение към текущите Camry Ice Cap, Wind Chill Pearl, Celestial Silver Metallic, Underground, Midnight Black Metallic, Supersonic Red и Reservoir Blue.


Toyota Camry


Версията XSE получава долна част в цвета на каросерията, черна тапицерия на багажника и 19-цолови джанти. Предлага се с покрив Midnight Black Metallic в комбинация с Ocean Gem, Wind Chill Pearl, Heavy Metal и Supersonic Red.

В интериора на новата Camry в базовото ниво се предлагат 7,0-инчов цифров инструментален панел и 8,0-инчов екран на информационно-развлекателната система. По-високите версии разполагат с 12,3-инчови дисплеи за измервателните уреди и мултимедийните функции. Технологията включва поддръжка за безжични Apple CarPlay и Android Auto, в допълнение към наличието на подложка за безжично зареждане. Най-високите нива на оборудване също предлагат 10,0-инчов хед-ъп дисплей. Има и налична JBL стерео система с девет високоговорителя.


Toyota Camry


Всички версии на новата Camry идват с набора от технологии Toyota Safety Sense 3.0. Той включва система за предварителен сблъсък, която разпознава превозни средства и пешеходци, адаптивен круиз-контрол, асистент за напускане на лентата, асистент за пътни знаци, автоматични дълги светлини, наблюдение на мъртвата зона и предупреждение за напречен трафик отзад.

Версиите XLE и XSE предлагат допълнителен пакет Premium Plus, който добавя асистент за задръстване, предупреждение за напречен трафик отпред, асистент за смяна на лентата, монитор за панорамен изглед и асистент за предно и задно паркиране с автоматично спиране.


Още снимка на новата Toyota Camry - вижте в галерията:


0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    преоблякъл се Илия - пак в тия. (даже без великия в6). ВАГ (Супърб, Пасат) ще ги издуха на тоя фронт
  • #5
    6 rate up comment 17 rate down comment
    v-1 ( преди 6 месеца )
    От друга галактиа, а.. пахахаСамо дето пак копират европейците във рътрешният дизайн, даже сивите цветове, които са "нови " опции, ги има във ВАГ колите от няколко години :)))Платфотрмата им ТГНА, от къде мислиш че са взели идеята. Хубави вицове разказват тука в коментарите.
  • #4
    1 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 6 месеца )
    Мъск продаде ли повече поне от Дачия мани тойота
  • #3
    17 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 6 месеца )
    Преди 2 седмици имаше новина дори и в този сайт, че продажбите на Тойота за 2023 година са рекордни. Както казва Бустера - бъркаш желанията с реалността. Рано е да погребвате Тойота, особено пък заради намалели продажби.
  • #2
    19 rate up comment 9 rate down comment
    Факт ( преди 6 месеца )
    Кола от друга галактика класи над недоразумението пассат
  • #1
    5 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Не са обявили цената при представнето, което означава само едно: 20% нагоре. Което ще свие и без това свиващите се продажби на Тойотка.