IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser се превръща в цяло моделно семейство

Част от него ще бъде бъдещият FJ, който е все по-близо до серийно производство.

Фен от форума на Land Cruiser е открил на японския уебсайт за търговски марки "Chizai Watch" интересна новина - а именно потвърждение за регистриране търговското наименование "Land Cruiser FJ". Toyota са подали заявлението си на 27 октомври в клас 12, който е запазен за "превозни средства; апарати за придвижване по земя, въздух или вода", според официален документ, публикуван на уебсайта на японското правителство.


Toyota Land Cruiser FJ


Когато автомобилен производител предприеме правни мерки, за да осигури правата върху дадено име, това не означава непременно, че действително ще го използва за производствен модел. Въпреки това Toyota изглежда вече мисли сериозно за направата на Land Cruiser FJ.

В началото на август, когато беше представен пътуващия за САЩ 2024 Land Cruiser 250 (известен още като Land Cruiser Prado на други пазари), събитието завърши със сенчести профили на два други SUV автомобила на заден план. Този отдясно се оказа концептуалният електрически Land Cruiser, който видяхме на Японското изложение за мобилност миналата седмица, докато този отляво с монтираната на задната врата резервна гума не е представен.


Toyota Land Cruiser FJ


Със сигурност изглежда, че Toyota иска да превърне Land Cruiser в семейство от модели. Логиката ни казва, че вече наличните модели Land Cruiser 250 и 300 вероятно ще бъдат допълнени от новия чисто електрически вариант и евентуален по-малък модел. Твърди се, че последният ще получи бензинови и хибридни задвижвания, като същевременно ще има приблизително същия размер като Corolla Cross, но с класическа носеща рама.

0 от 500