IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota произведе 300-милионния си автомобил

Това се случва 88 години след първата кола на японците

През август 1935 г. Toyota произвежда първото си превозно средство, а именно пикап G1, който е направен от Toyoda Automatic Loom Works. Тази оригинална компания е основана през 1926 г. и отначало произвежда автоматични станове, преди самостоятелния автомобилен отдел да се отдели през 1937 г. като Toyota Motor Corporation, която познаваме днес. Забавен факт – Toyota Industries все още произвежда автоматични станове през 2023 г.

Днес японският автомобилен производител празнува важен момент в историята на компанията. Около 88 години след направата на първия си автомобил, Toyota с гордост казва, че е произвела 300 милиона коли. Въпреки че беше обявен днес, забележителният крайъгълен камък в историята на марката всъщност е достигнат в края на септември.


Toyota


През изминалите близо девет десетилетия Toyota е произвела малко над 180 милиона автомобила в японските си заводи, още близо 120 милиона са произведени извън Япония. Както се очаква, Corolla е най-популярният модел с 53,39 милиона сглобени автомобила. Моделът съществува от 1966 г. и е приемал множество форми, от седани и хечбеци до комби и купета, плюс от време на време дори ванове.

През 2022 г., когато достави 10,5 милиона автомобила на крайни клиенти, Toyota стана най-големият производител на автомобили в света за трета поредна година. Освен това RAV4 беше най-популярната кола в света според JATO Dynamics.

0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    въхх ( преди 5 месеца )
    Бая бая коли са това.
  • #17
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Тойотаджия ( преди 5 месеца )
    "срам от баща им, че не си е купил поне Форд", "девойката повече няма да ти отговори", "безлична е няма стил харизма" - Ха-ха, къде ви въдят такива плоскомозъчни бе, ха-ха-ха!
  • #16
    1 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    ами шапки долу за постигнатото за всеки влак си има пътници лично мое мнение не бих си купил тойота безлична е няма стил харизма нещо което да те накара да се обърнеш след нея
  • #15
    3 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Означава 300 млн деца, които ги е срам от баща им, че не си е купил поне Форд. 300 млн депресирани работници в задръстването в сива, некомфортна и безрадостна кола. 300 млн първи и последни срещи, защото девойката повече няма да ти отговори на съобщенията, след като я вземеш с Тойота. 300 млн семейства, които не могат да си съберат багажа в тесния багажник. 300 млн невинни, избити от терористични групи с Тойота с картечница.
  • #14
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Неизвестен 3 ( преди 5 месеца )
    300 милиона автомобила, от масова марка, означава 300 милиона деца, закарани на училище, 300 милиона души, пристигнали на работа, 300 милиона семейни ваканции, 300 милиона прибирания от родилния дом, 300 милиона първи срещи, 300 милиона пазарувания за семейството, а в случая на Тойота, означава също и 300 милиона спасени живота в неблагоприятна среда, като Африка, Австралия, Югоизточна Азия, Южноамериканските постини и т.н.
  • #13
    26 rate up comment 1 rate down comment
    До Панчо ( преди 5 месеца )
    Ти му предлагаш нова Дачия, на изплащане с първоначална вноска от 8000лв, той ти казва "Аз неудачия не ща", отива, дава 20 000лв за немски "премиум" на 15 години и после колата не излиза от сервиза, а той не излиза от офисите за бързи кредити, за да плаща ремонтите, ама развява ключодържател на пръста и се хвали, че има БМВ. Народопсихология, какво да правиш! :)
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Естествено ( преди 5 месеца )
    Тя безопасността не е само дали има АБС или дали работи *** на газта. Те Фераритата на сух асфалт ги изпреварват задниците им, пък какво остава на мокро или снежно. И да, всеки Ярис е по-проходим през снежни коловози от въпросното Рurosangue. Топ Гиър го тормозиха навремето на сняг, ама на равен и утъпкан върху замръзнало езеро, щото ако не е такъв то само ще лежи по корем и ще чака филмовия Рейндж Ровър да го издърпа.
  • #11
    17 rate up comment 2 rate down comment
    До Ганьо ( преди 5 месеца )
    Ами ти, ***, който се подиграваш на японците, корейците, французите, американците и т.н., какво постижение, достойно за уважение направи? Самолет ли проектира, автомобил ли, мотоциклет ли или 300 милиона лагерни колички? Аман от комплексари, плочки в банята няма, тръгнал с айфон 28 про, от втора употреб пзарува, но да е Адидас и Найк, пари за хляб няма, обаче от дискаунтъри не пазарува, че храната не била маркова, всички са по здравословното хранене, а глокиерите на Тейкауей летят денонощно!
  • #10
    2 rate up comment 18 rate down comment
    до 7 ( преди 5 месеца )
    А за безопасност на Тойота е доста комедийно да говориш. Това е марка, която до 2000 г., т.е. по-голямата част от историята си, беше известна, че показва демонстративно пренебрежение към безопасността и колите и ставаха на ваденка и при най-лека катастрофа.
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    До 4.Мити4ен,понеже си слаб в математиката, 15 години по 20 милиона Тесли обещани от Афрото и ето ти 300 милиона Тесли ,а дано ама надали.