IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи визията си за спортен пикап

Tacoma X-Runner concept впечатлява с външен вид и се задвижва от битурбо V6 с 427 коня.

Toyota Motor North America показа студия на спортна версия на своя пикап Tacoma в рамките на тазгодишното изложение SEMA в Лас Вегас, което се провежда от 31 октомври до 3 ноември. Концепцията Toyota Tacoma X-Runner е съвременна версия на модела с ограничено производство, предлаган в САЩ от 2005 до 2008 г.


Toyota Tacoma X-Runner concept


Toyota използва тази гореща концептуална версия на Tacoma от една страна за да провери нагласите на публиката за евентуален сериен модел с подобен замисъл, и от друга, за да демонстрира възможностите на платформата TNGA-F, която е в основата и на LandCruiser 300, Tundra, както и Lexus GX и LX.

Концепцията Tacoma X-Runner се задвижва от модифициран 3,4-литров i-Force twin-turbo V6 бензинов двигател с мощност 427 к.с. и максимален въртящ момент 649 Нм, което е повече и от най-мощната версия на Tundra. Това модифицирано задвижване е съчетано с 10-степенна автоматична трансмисия, задвижваща задните колела (по непотвърдена информация). Главното предавателно число е 4,30:1, има и електронен блокаж на задния диференциал.


Toyota Tacoma X-Runner concept


Toyota отбелязва, че този модифициран двигател ще бъде наличен в Tundra следващата година като част от надграждане на TRD Performance Package. За да поддържа допълнителната мощност, концепцията Tacoma X-Runner има разширена следа отпред и отзад, както и подсилена каросерия.

Пневматичното окачване идва от Tundra, но клиренсът е значително намален. Предните и задните горни и долни рамена на окачването са удължени, за да съответстват на геометрията на окачването на Tundra, монтирани са и специални амортисьори Bilstein. Tacoma X-Runner има уникални 21-цолови джанти от въглеродни влакна на Lacks Enterprises с ковани алуминиеви централни елементи, които са обути с гуми Michelin 285/45R21 Sport.


Toyota Tacoma X-Runner concept


По отношение на външния дизайн, концепцията има агресивен бодикит с аероинамични елементи и сериозни вентилационни отвори. Предният капак е получил допълнителен отвор, ауспуховите накрайници са отстрани в праговете.

Tacoma X-Runner е боядисан в син цвят Speedway Blue с матови черни покрития на предния капак, А-колоните и покрива, както и червени акценти, интериорът е издържан в червено и черно. Серийното производство засега не е потвърдено.


Още снимки на пикапа - вижте в галерията:


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    Спортен спортен колко да е спортен в сравнение с грозила на Тесла, който ще ускорява до 100 за под 3 секунди?
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 5 месеца )
    "Това модифицирано задвижване е съчетано с 10-степенна автоматична трансмисия, задвижваща задните колела." - ако е истина, това е страшно недоразумение! Пикап на задно ...пфф. Остава си в този клас Рейнджър Раптор(4 варианта на задвижване 4х4, блокаж на 2 диференциала, газене на 90см вода и т.н., заедно с ускорение до 100 за 5.6сек) и всички останали!
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Това прави по 0.57куб см обем на цилиндър срещу 0.72 куб см на цилиндър при 5.7 литров хеми ве8 двг при Рам атмосферен например.И какво компенсират го с турбо тоест консуматив.