IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota готви конкурент на Suzuki Jimny

Все още не е ясно на кои пазари ще се продава бъдещия Land Hopper

През последните месеци стана ясно, че Toyota подготвя малък SUV с ретро-дизайн, който ще получи името Land Hopper. Тази търговска марка вече беше регистрирана от японския производител, а вече е известно, че всъдеходът ще влезе в семейството Land Cruiser и ще представлява по-здрава алтернатива на Corolla Cross.


Toyota


Към момента гамата на Toyota Land Cruiser се състои от моделите 70, 250 (Prado) и 300, като предстои да бъде разширена с нов базов модел, а именно - Land Hopper. Японската преса съобщава, че това ще бъде производствената версия на концепцията Compact Cruiser EV, която беше представена през 2021 г. Проектът е доста напреднал и вътрешно се нарича „Mini Land Cruiser“.

Първи подробности за модела публикуват японските издания Best Car и Magazine X, които се позовават на вътрешна информация за Toyota. Техните източници предполагат, че автомобилът ще има дизайн, който остава верен на концепцията и разчита до голяма степен на квадратните линии на купето, като наскоро представения Prado (250).


Toyota


Toyota неслучайно използва премиерата на 250 миналия месец, за да предизвика любопитството на към бъдещия модел. На събитието марката пусна тийзър и показа силуета на автомобила (на снимката). Линиите подсказват, че дизайнът остава много верен на концепцията и е в съответствие с философията, която Toyota следва с моделите от фамилията Land Cruiser. Преди всичко се откроява резервното колело, монтирано на вратата на багажника.

Конструктивно „Mini Land Cruiser“ ще се базира на добре познатата платформа TNGA-F. По отношение на размерите, той ще бъде около 4350 мм дълъг, 1860 мм широк и 1880 мм висок. Като цяло ще бъде със същия размер като Corolla Cross, но с напълно различна концепция. Идеята е той да бъде позициониран като конкурент на Suzuki Jimny с пет врати.

Всички слухове сочат използването на двигатели с вътрешно горене (бензин и дизел), хибриди и дори електрически задвижвания Версията изцяло на ток е в процес на разработка и ще използва същото задвижване като все още непредставената електрическа Tacoma. Все още обаче не е ясно на кои пазари ще се предлага тя.


0 от 500