IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи брутален пикап с двигател от NASCAR

FJ Briuser създаден за тежки терени, но може да вдигне 265 км/ч

Toyota загатна за FJ Bruiser миналата седмица, разкривайки неговия V8 двигател, направен за автомобил от сериите NASCAR. Вече можем да видим готовия продукт, който дебютира на тазгодишното изложение SEMA.


Toyota FJ Bruiser


Екипът, който стои зад конструкцията, започва с изработването на изцяло тръбно шаси и ролкейдж, съчетавайки каросерията с персонализираната рама. FJ има твърди оси, блокируеми преден и заден диференциал раздатъчна кутия с усъвършенстван адаптер Atlas. Автомобилът се справя с тежки терени благодарение на професионалното състезателно задно офроуд окачване с амортисьори Fox и пружини Eibach.

Под предния капак работи NASCAR V8 двигателят на Toyota Racing Development. Toyota не разкри какво е променила за FJ, но двигателят обичайно генерира около 725 конски сили в пълна състезателна комплектация. Има тристепенна автоматична скоростна кутия Rancho Drivetrain Engineering, създадена за състезания, и изпускателна система MagnaFlow.


Toyota FJ Bruiser


Задвижването на Bruiser му придава уникални характеристики. Land Cruiser може да пълзи с под двайсет километра в час на най-ниската предавка. Той може също така да лети с над 265 км/ч на най-високата предавка при оборота в минута.

Необичайната машита е оборудвана с 42-цолови гуми BF Goodrich Krawler T/A KX за максимално сцепление. Те са обути на 20-цобови джанти Method Beadlock, които могат да достигнат до половината на предното стъкло при пълен ход.


Повече снимки на Toyota FJ Briuser ще видите в галерията:


0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 5 месеца )
    Книжки не трябва да се отнемат само срещу висока скорост. Трябва да се отнемат и на възрастни хора които стават крайно неадекватни на пътя. Като в повечето бели държави след определена възраст хората ходят веднъж годишно на проверовъчен. Не е за сърдене, всички ще станем такива някога, недовиждащи, нечуващи, с бавни рефлекси, не съобразирелни. Някои хора стават такива на 90, други на 65, за това трябва да има проверовъчен. Виждал съм възрастни хора да правят невероятни неща застрашаващи другите
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Армандо ( преди 5 месеца )
    Предлагам да се раздаде на всички пенсионери над 65 години безплатно и гориво за една година да видим колко катастрофи и отнети книжки ще има нали те са им трън в очите и се чудят как да ги тормозят.