IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X се запали, след като падна в морето

Инцидентът опровергава твърденията на Мъск, че колите му могат да плават, ако се наложи (ВИДЕО)

Tesla Model X се запали, след като падна в морето от рампа за спускане на лодки и потъна под вода, където се запали. Доказателство за това е видео, публикувано в социалните мрежи още в деня на инцидента.


Tesla инцидент


Според информацията, собственикът на електрическия всъдеход е карал ремарке с джетове. При спускането по рампата е възникнала неизправност в колата и тя е паднала във водата. Почти веднага Model X се запалва, като това може да се дължи на удар в подводен обект или на по-стара повреда на акумулаторната батерия.

По време на инцидента в електромобила се намира жената на собственика, която не може да отвори вратите. Съпругът й идва на помощ с току-що пуснатия на вода джет, за да й помогне да излезе. Колата остава под вода 12 часа, през които продължава да гори и едва след това местната пожарна служба започва операция по нейното изваждане.



Любопитното е, че главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, нееднократно твърдеше, че електромобилите на марката могат да плават във вода. Той дори заяви, че пикапът Cybertruck може за пресича реки, езера и даже морета, стига водите да не са прекалено бурни. Подобни опити обаче явно могат да бъдат опасни както за превозното средство, така и за хората в него.


0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    До 5 ( преди 5 месеца )
    Няма спор аз живея в Драгалевци а митбустера ме праща да зареждам на военна рампа че там била най близката зарядна.Оставям си я и отивам после с автобуса да си я взема заредена
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Сеир да има ( преди 5 месеца )
    Уха, и под тази статия ще стане мазало. Бустера ще има да обяснява за статистиките на запалилите се ДВГ автомобили. Антиелектриците ще има да споменават женската му рода и да му припомнят ферибота и Лутън. Изобщо донякъде е жалко, че нямам електричка да си опека малко пуканки на батерията
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 5 месеца )
    В американското интернет пространство се появяват все повече хора които твърдят,че не могат да постигнат заявеният от производителя пробег.
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 5 месеца )
    Илонката бил лъгал?? Не може да бъде!
  • #2
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Лудория ( преди 5 месеца )
    И сега какво, един електромобил да се показваме на хората в хубавото, слънчево и сухо време и един с ДВГ, за да го караме във всички останали ситуации. ;)
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 5 месеца )
    Материалите от които е съставена батериятa от алкални и алкалоземни метали немат гасене