IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X се запали, след като падна в морето

Инцидентът опровергава твърденията на Мъск, че колите му могат да плават, ако се наложи (ВИДЕО)

Tesla Model X се запали, след като падна в морето от рампа за спускане на лодки и потъна под вода, където се запали. Доказателство за това е видео, публикувано в социалните мрежи още в деня на инцидента.


Tesla инцидент


Според информацията, собственикът на електрическия всъдеход е карал ремарке с джетове. При спускането по рампата е възникнала неизправност в колата и тя е паднала във водата. Почти веднага Model X се запалва, като това може да се дължи на удар в подводен обект или на по-стара повреда на акумулаторната батерия.

По време на инцидента в електромобила се намира жената на собственика, която не може да отвори вратите. Съпругът й идва на помощ с току-що пуснатия на вода джет, за да й помогне да излезе. Колата остава под вода 12 часа, през които продължава да гори и едва след това местната пожарна служба започва операция по нейното изваждане.



Любопитното е, че главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, нееднократно твърдеше, че електромобилите на марката могат да плават във вода. Той дори заяви, че пикапът Cybertruck може за пресича реки, езера и даже морета, стига водите да не са прекалено бурни. Подобни опити обаче явно могат да бъдат опасни както за превозното средство, така и за хората в него.


0 от 500
  • #26
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    Това е ноу-хау за гасене на Тесли.
  • #25
    4 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    Такива неща ли си преведе от клипа? Пробвай да излъжеш пак, ама поне намери безплатен WiFi да видиш каква мацка говори на клипа. Поне нея коментирай, като не разбираш какво ти говори!
  • #24
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    Нещо като отрицателна мощност, еластичен колянов вал,стомана от високо въглеродно желязо, ултратвърда и гигаеластична стомана която се оказа китайска алпака за мивки.Все бисери електричарски.
  • #23
    4 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    Мен най- ме кефи гостът като се пуснали някоя новина с видео в което всичко е обяснено като за *** и няма как да го сбъркаш ако си гледал видеото, но той започва да говори точно обратното в коментарите защото няма нет да гледа YouTube. Вика такова животно нема. Колкото повече пишеш толкова повече се излагаш и няма да ти обясня какво има на клипа. Защото ще млъкнеш и няма да се смеем. Даже ще кажеш че не си го писал ти а някой друг е писал с твоя Ник. Няма да ти е за първи път.
  • #22
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    До 20.Май няма.Най ме кефи,като се забие бустера да чете в Уикипедия и после недоразбрал започва да спори.
  • #21
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    В Tesla е пестено от всичко, тесларясалите се кефят на екрана а Мъска е спестил от хиляди неща заменени с един компютър, от материали, през производствен процес и дори от човешки ресурс който ги произвежда - това е капитализъм във висша форма а вие гледайте Биг Брадъра и слушкайте какво ви се казва и си го повтаряйте един на друг!
  • #20
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 месеца )
    Има ли нещо, за което да не са го опровергали?
  • #19
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Гост, Турбо, Тинтири, Ушанков - този приятел, пишещ от различни никове, губи кръв, когато чете и учи.
  • #18
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Myth tsla plaid bust ( преди 5 месеца )
    Пак си се развихрил от двата профила, пусни и tsla, така ще изглеждате повече изтрещялеците. Отново се опитваш да кажеш, че бялото е черно. Мъскомана обясняваше на всякъде, че треслите са подводници, вие обяснявате колко добри са им автопилотите и колко са спортни, а накрая се оказва, че спират по-зле от трамвай ( това с керамичните дискове), че се палят вече не веднъж от две капки вода, че си ускоряват сами и изтрепаха сума народ, но важното е че горят под вода, това е чудо на техниката, смях.
  • #17
    3 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    Гостенино, всичко си беше обяснено в клипа. Учи, не боли. Знам че мразиш ученето от училище и оттогава не си научил нищо ново, но английският е полезен език.