IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X се запали, след като падна в морето

Инцидентът опровергава твърденията на Мъск, че колите му могат да плават, ако се наложи (ВИДЕО)

Tesla Model X се запали, след като падна в морето от рампа за спускане на лодки и потъна под вода, където се запали. Доказателство за това е видео, публикувано в социалните мрежи още в деня на инцидента.


Tesla инцидент


Според информацията, собственикът на електрическия всъдеход е карал ремарке с джетове. При спускането по рампата е възникнала неизправност в колата и тя е паднала във водата. Почти веднага Model X се запалва, като това може да се дължи на удар в подводен обект или на по-стара повреда на акумулаторната батерия.

По време на инцидента в електромобила се намира жената на собственика, която не може да отвори вратите. Съпругът й идва на помощ с току-що пуснатия на вода джет, за да й помогне да излезе. Колата остава под вода 12 часа, през които продължава да гори и едва след това местната пожарна служба започва операция по нейното изваждане.



Любопитното е, че главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, нееднократно твърдеше, че електромобилите на марката могат да плават във вода. Той дори заяви, че пикапът Cybertruck може за пресича реки, езера и даже морета, стига водите да не са прекалено бурни. Подобни опити обаче явно могат да бъдат опасни както за превозното средство, така и за хората в него.


0 от 500
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    Мити4ен,има маса новини за удавени Тесли след дъжд и наводнения.Чети бустер4о,чети не боли.
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 5 месеца )
    Мити4ен,Тесла се удави в дъждовно време в Шотландия.Ти я рекламираш като подводница,с джанти като перки.
  • #14
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Бързо! Митьо! Демидж контрол! Веднага! Аааа ... той бил вече тука :)
  • #13
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Илон не лъже. За пореден път редакцията лъже. Това за плаването във вода го каза за Сайбъртръка, който още не е попадал в клиентски ръце и никой не е имал възможност да проведи твърдението. За другите модели никога не го е казвал. Не само това - дори имаше един ютюбър, който умишлено мина през дълбока вода с чисто нов Модел С Плад, за да види дали ще издържи. На батерията нищо и нямаше. Електроника започна да дава грешки, но колата вървеше.
  • #12
    6 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    собственикът на електрическия всъдеход е КАРАЛ РЕМАРКЕ с джетове. При спускането по рампата е възникнала неизправност в колата и тя е паднала във водата. Илон Мъск, нееднократно твърдеше, че електромобилите на марката могат да плават във вода. "... Някой ще ми припомни ли къде и кога Илон Мъск е казал че Тесла може да плува с ремарке в морета и океани?
  • #11
    6 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    "Почти веднага Model X се запалва, като това може да се дължи на удар в подводен обект или на по-стара повреда на акумулаторната батерия." Тази статия все едно я е писал гостенина, който нито може да отвори клипа в YouTube, защото съм му свършили бързите мегабайти, нито пък ако намери отнякъде безплатен wi-fi, да може да си преведе от английски казаното в клипа. Човекът на дълго и на широко обясни
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 7 ( преди 5 месеца )
    Да на северният полюс дето живеят по два месеца и се прибират голямо натоварване ще да е биоо за тас батерия същото като всекидневното каране нищо че там са я ползвали и на половината капацитет
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 8 ( преди 5 месеца )
    Писането с различни никове не променя изказаната глупост
  • #8
    2 rate up comment 6 rate down comment
    PLAID ( преди 5 месеца )
    #6 Ако в Драгалевци нямаш трифазен ток, не си за там. Има Люлин, Обеля и прочее. Тарикат мъж не църка.
  • #7
    3 rate up comment 7 rate down comment
    PLAID ( преди 5 месеца )
    На 31-то Токийско изложение 1995г. е представена първата в света кола с литиева батерия - Nissan Prairie Joy EV, след което същата служи безпроблемно 6 години в японската база на Северния полюс (Ny-Alesund, Svalbard) като доказателство, че това са най-надеждните коли в екстремни условия: работят безотказно в екстремен студ, наводнения, пресечен терен, вулканичен прах и пр. Занимавате ни с жената на някой си, дето не знае какво прави нито с колата, нито с пeдaлите й. Пишете за Sofia EV Fest 2023