IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова версия на Mazda3 предизвиква Mercedes-Benz A-Class и BMW 1-Series

Японците пускат луксозен вариант на модела - Nagisa

След лансирането на последното поколение на Mazda3, позиционирането на японската марка направи крачка напред. Японската компания обяви, че се превръща в производител на премиум-автомобили, като първият от тях беше CX-60, който освен впечатляващо оборудване и луксозен интериор, получи и 6-цилиндрови двигатели.


 Mazda3


Сега марката прави още една крачка в тази посока, като пуска на пазара новия версия на компактния си модел Mazda3, който ще трябва да се конкурира с Audi A3, BMW 1-Series, Mercedes-Benz A Class и топ-версиите на обновения VW Golf. Тази модификация получава името Nagisa, като се отличава както на външен вид, така и с оборудването си.

Mazda3 Nagisa има някои детайли в черно, като B-колона, решетка на радиатора, огледала и 18-цолови лети джанти, както и напълно нов цвят – Zircoon Sand.


 Mazda3


За салона е използвана специална тапицерия с имитация на кожа и синтетичен велур. В оборудването на автомобила влизат седем въздушни възглавници, ESP, аларма, отваряне и стартиране без ключ, безжично зарядно, автоматичен климатроник, паркинг контрол с камера, огледала с памет, електрическа ръчна спирачка, Head Up дисплей, навигация с 10-инчов екран, аудио-система BOSE с 12 високоговорителя и др.

В оборудването на автомобила е включен и пакет за безопасност и асистенти на водача, който включва предупреждение за дистанция и трафик, предупреждение за напускане на лентата и асистент, система за откриване на умора на водача, усъвършенстван детектор за мъртва зона, LED фарове, четец на табели, SOS спешно повикване, автоматични дълги светлини и адаптивен круиз-контрол.


 Mazda3


Mazda3 Nagisa ще се предлага в три варианта на задвижване – с 2.0 e-SKYACTIV G двигател със 122 и 150 к.с. или с 2.0 e-SKYACTIV X със 186 к.с. И в двата варианта клиентът може да избира между ръчна скоростна кутия или шестстепенна автоматична. Цената на модела с новото оборудване ще се увеличи с между 1000 и 3000 евро в зависимост от задвижващата система.


0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 2. Е как така ще горят много като имат най-добрата ефективност 56%. Виж какво обещаваха още преди пет години Статията е със заглавие: Mazda's 'Skyactiv-3' Engine Could Be As Clean As Some Electrics With 56% Thermal EfficiencyJanuary 29, 2018 висока ефективност означава нисък разход на гориво.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Остава само да сложат и 6 цилидровия на това купе и тогава вече ще стане интересна кола, особено в 4х4 варианта.
  • #2
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Не, благодаря! ( преди 7 месеца )
    Напротив, двигателите им не струват!На хартия са голямата работа, но в действителност са слаби и мудни, с осезаемо чувство за липса на мощност, дори и за модификацията със 186 к.с.,а за капак и с висок разход!
  • #1
    18 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Тия май са последните, които предлагат истински коли. И двигателите са хубави, и автоматикът е хубав, а опцията за ръчни скорости радва. Единственият им кусур е, че са скъпи.