IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камионът Tesla Semi изненада с пробег в реални условия

Данните от тестовете се разминават с декларираните от производителя

Експерти тестваха пробегът в реални условия на новия електрически камион Tesla Semi, като интересното е, че резултатите надминаха всички очаквания. Информацията бе споделена от ресурса InsideEVs .


Tesla Semi


Както вече ви информирахме, през декември 2022 година Tesla предаде първата партида електрически камиони Semi на PepsiCo. Оттогава повечето автомобилни експерти се интересуват от гамата на този модел.

Северноамериканският съвет за ефективност на камионите реши да тества Tesla Semi в реални условия. Производителят твърди, че неговият камион може да измине 805 км без презареждане, но резултатите са малко по-различни от тази цифра. Един от камионите успя да измине 539 км с едно зареждане, като след този пробег зарядът на батерията беше на 17%. Средната температура на въздуха в деня на измерване на пробега беше 34°C. Имаше и денивелации по маршрута на камионите, което също влияе на резултатите.

Друга Tesla Semi обаче измина разстояние от 797 км без презареждане, което е възможно най-близо до декларираните от производителя цифри. В същото време акумулаторните батерии на камиона бяха на ниво 21%.

Tesla Semi е оборудвана с четири електрически мотора с ъс системна мощност от 1 020 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5 секунди, а с полуремарке с тегло 36 тона - 20 секунди. Електрическият силов агрегат на камиона се захранва от батерия с капацитет 900 kWh. Цената на модела е 180 000 долара.


0 от 500
  • #144
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 месеца )
    МитЕ, много добре си се описал,ти сам разпозна ли се?Ако не си погледни в огледалото.
  • #143
    7 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 140. Релсовият транспорт е отживелица от миналото. Става за огромни по обем еднородни товари, но не и за групаж. Хайде да ми обясниш как ще транспортираш дини от Любимец до някой пазара в Пловдив, София и Русе, Ами до някое село без жп гара? Не се ли усещаш че тогава ще ти трябват три пъти повече хора за да ги товарят и разтоварват и два камиона плюс влак. А километричните опашки на тирове през Русе си имат решение, което ще кажа когато сметнат колко зарядни трябват за 2700 камиона.
  • #142
    3 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    А иначе определено някой от нас имат ментални проблеми и не могат да приемат реалността, затова постоянно отричат математиката и физичните закони както и съществуването на реалността в която живеем и си измислят своя, в която има друга математика, важат други физични закони и има неща които не съществуват в нашата реалност а в същото време много от нещата в нашата реалност не съществуват в тяхната и постоянно обясняват, че таково животно нема. Познахте ли се кои сте? Моите разсъждения са реални
  • #141
    1 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Хайде бе Още ли никой не е сметнал колко зарядни трябва след като ви дадох цялата информация и сметки до тук? Толкова ли не можете да сметнете колко заряд не трябва за 2700 камиона, ако всеки от тях се нуждае по 40 минути за зареждане за да премине цяла България и да му му остане 450 км пробег за да излезе с 50% батерия от България а кой влезнал на 0%. Очевидно ще трябва да зареждат по по-малко. Но нека смятаме че всички са влезли на бутане и ще зареждат по 800 км.
  • #140
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    единственото смислено за наземно пренасяне на товарие е развитие на жп транспорт в контейнери по разпределителни депа и от там на малки партиди кой за където е това да търкаш гуми по целия свят е загубена работа разправии със транспортни синдикати - с транспортната мафия не е работа особено транзитния трафик трябва задължително да е релсов на дунав мост е нещо неописуемо кой умник е измислил целия международен трафик да минава по жизнена артерия за града не знам явно са от онези 80 процента
  • #139
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Приятелю РУК,този екземпляр това работи,Т Р О Л.Пише от клиниката в Нови Искър и те провокира да му отговоряш.Пеечели от коментарите.
  • #138
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Изприказвал си много приказки без да кажеш нищо съществено.Само се правиш да изглеждаш по умен.Дай някой клип за опорка от ютуб.
  • #137
    3 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Кеф ми прави, затова. Как се гърчите и нямате аргументи! Не можеш две сметки да направиш и всичко ти се струва невъзможно. Изгледа ли клипа или си същия онзи гост, дето мама не му разрешава да гледа YouTube и му го е блокирала? Какво видя на клипа, кажи поне едно нещо от него?
  • #136
    3 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Ти нали можеше да сметнеш ако ти кажа енергията и щеше да умножаваш по 2700? Каква стана?
  • #135
    6 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 7 месеца )
    MythBusterчо, в България минава 00,00 часа, ти още драскаш, имаш коментари от преди 7-8 часа! Държа те на въдичка да ти покажа колко си болен да обеждаваш хората във вярванията си! И се вързваш като първата каракуда! Не си добре бе човек! Вземи мерки, честно ти казвам! Сериозен съм! Не си добре! Преброй си мненията написани само днес, само тук! Защото съм сигурен,че драскаш и по други сайтове! Осъзнай се! Потърси помощ!