IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada Niva падна от покрив на 4-етажна сграда, шофьорът оцеля

Вижте неуспешния опит за каскада на 15 метра височина (ВИДЕО)

Интернет е пълен с опасни каскади, но винаги трябва да помним, че всяко подобно изпълнение крие сериозни рискове от инцидент. Това се случи с руския каскадьор Евгений Чеботарьов, който се опита Lada Niva да прелети от покрива на една сграда върху друго, но в крайна сметка колата му падна от 15 метра височина и се разби на земята.


каскада


Видео от инцидента беше споделено в социалните мрежи, като попадна и в YouTubе. В него се вижда как бялата Lada Niva се засилва, за да направи скок между две 4-етажни сгради. Изчисленията на шофьора явно не са верни, защото руският автомобил няма място и време, за да ускори достатъчно по специално изработената рампа.

В крайна сметка колата се блъска с предното си стъкло в ръба на съседната сграда и пада от 15 метра височина с носа надолу. Изненадващо, шофьорът излиза от напълно разбития автомобил и се отдалечава без чужда помощ.



По-късно каскадьорът публикува в социалните мрежи съобщение, в което казва, че е получил наранявания на краката и е трябвало да влезе в болница. Той уточнява, че инцидентът се е случил в Алания (Северна Осетия), която е близо до границата с Грузия.

Това не е първият път, в който Чеботарьов попада в тежка катастрофа, тъй като преди две години той счупи гръбнака си в стремеж да прескочи река с автомобил. Каналът му в YouTube е пълен с подобни каскади, някои от които са на границата на човешката лудост.


0 от 500
  • #26
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 1 година )
    Виждаш ли как с всяко изказване ставате за смях след като вие обясня какво сте казали но не сте разбрали, че казвате. Кой на кого се подиграва и кой с кого се забавлява? Хайде да видим от кой път ще уцелиш правилния физичен закон или правилния термин. И още не сте сметнали с каква скорост е ударила земята ладата след 10 метра падане и с каква скорост теслата след 90 метра падане, за да тръгнете въобще да правите някакво сравнение между двата случая. Наистина ставате за смях докато си правите та6
  • #25
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 1 година )
    Пак не одобрявам защото пак пишеш глупости. Ако пуснеш велосипеда и ладата нива от ръбът на сградата който е на 10 м височина, ще стигнат до земята за едно и също време с една и съща скорост въпреки разликата в теглото. Ама във вашата реалност може ладата да стигне 150 пъти по-бързо, защото е 150 пъти по-тежка и има 150 пъти повече кинетична енергия. Тоест по вашата логика ако този с ладата си е натъртил крака, то на велосипедиста нищо нямаше да му има!
  • #24
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Ти ли ще ми одобряваш коментарите смехоране.Дето всеки си прави та6ак с теб.Извода е,при една и съща маса на Ладата,за да прелети и трябва по голяма скорост.Да ти имам критичното мислене и самочувствие.При падане кинетичната енергия се превръща в потенциална Е=m.g.h
  • #23
    8 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 1 година )
    Иначе пък поне позна мотора. Вярно съм правил тези изпълнения и с ЕТЗ. Тъкмо ти си разровил интернет да търсиш формули, я сметни с каква скорост се е ударил този руски кош в земята след 10 метра свободно падане и с каква скорост се ударила теслата за девет пъти по-дълго свободно падане?
  • #22
    5 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 1 година )
    Браво! А защо не си пишете с никовете за да се излагате а пробвате дали ще ви одобря мнението или ще ви намеря грешката? Я сметни по твоята формула щом оня мислител твърди че за велосипеда Е по-лесно да прескочи защото е с по-ниско тегло, дали той има по-голяма кинетична енергия по твоята формула? Много сте далеч от истината! Казваш за да вдигне кинетичната енергия и да може да прескочи е трябвало да сложи някоя друга торба пясък в багажника, хем да уравновеси центърът на тежестта! Гении сте!
  • #21
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    До 19.Бустер4о,зависи от кинетичната енергия на тялото, E= m.V.V/2.Дали ще прескочиш зависи от масата и скоростта на квадрат.
  • #20
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Форумния критичен мислител се развихри.Прескачал река Марица с ЕТZ.
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 1 година )
    А дали ще прескочиш нещо не зависи от теглото умнико. Камо ли пък от центъра на тежестта! Очевидно освен критично мислене ти липсва всякакво мислене. Точно затова няма как да прецениш дали някой те лъже, защото лъжеш самият себе си. А най-забавното е че винаги когато дойдете да ме направите за смях всъщност всички се смеят на вас. Хайде да видим дали сам ще се сетиш какво му беше повече или по-малко за да прескочи?
  • #18
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 1 година )
    Пак бъркаш критично мислене с мислене. Ще ти го докажа. Поне разбра ли какво е критично мислене? Това не е точно мислене, А способността да разбираш кога те ЛЪЖАТ. Точно тази моя черта най-много мразите, защото ви хващам лъжите, независимо дали лъжете нарочно или просто от сляпа ВЯРА. Я пак кажи от каква височина били паднали? Ето ти първоизточника. https://automedia.investor.bg/a/2-***/51816-semeystvo-v-tesla-otselya-sled-padane-ot-75-metrova-visochina Кажи сега нарочно ли лъжеш?
  • #17
    2 rate up comment 4 rate down comment
    РУК ( преди 1 година )
    И MythBusterчо, много кефи от време на време да ти цъкам по нервичките и да те вкарвам в обяснителен режим, *** не си ми интересен за диалог човече! За подбив ставаш, ама за разговор не! Ай тъй ще минавам от време на време да те гъбаркам и толкова! Не го приемай за лошо възпитание, че не ти отговарям винаги, просто бързо ми омръзваш!Просто си един теоретичко!Prost!