IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada Niva падна от покрив на 4-етажна сграда, шофьорът оцеля

Вижте неуспешния опит за каскада на 15 метра височина (ВИДЕО)

Интернет е пълен с опасни каскади, но винаги трябва да помним, че всяко подобно изпълнение крие сериозни рискове от инцидент. Това се случи с руския каскадьор Евгений Чеботарьов, който се опита Lada Niva да прелети от покрива на една сграда върху друго, но в крайна сметка колата му падна от 15 метра височина и се разби на земята.


каскада


Видео от инцидента беше споделено в социалните мрежи, като попадна и в YouTubе. В него се вижда как бялата Lada Niva се засилва, за да направи скок между две 4-етажни сгради. Изчисленията на шофьора явно не са верни, защото руският автомобил няма място и време, за да ускори достатъчно по специално изработената рампа.

В крайна сметка колата се блъска с предното си стъкло в ръба на съседната сграда и пада от 15 метра височина с носа надолу. Изненадващо, шофьорът излиза от напълно разбития автомобил и се отдалечава без чужда помощ.



По-късно каскадьорът публикува в социалните мрежи съобщение, в което казва, че е получил наранявания на краката и е трябвало да влезе в болница. Той уточнява, че инцидентът се е случил в Алания (Северна Осетия), която е близо до границата с Грузия.

Това не е първият път, в който Чеботарьов попада в тежка катастрофа, тъй като преди две години той счупи гръбнака си в стремеж да прескочи река с автомобил. Каналът му в YouTube е пълен с подобни каскади, някои от които са на границата на човешката лудост.


0 от 500
  • #36
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Б Борисов ( преди 10 месеца )
    Тука само физици
  • #35
    7 rate up comment 0 rate down comment
    пУТИН ( преди 10 месеца )
    И този , с капацитет като всички останали рашън говорящи !
  • #34
    3 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    Ето че имаме и познал вярната причина, защото не е пропуснал уроците в шести клас. На този автомобил му липсва мощност/ускорение, за да може да направи тази каскада предвид обстоятелствата. Обаче има още няколко решения, за да бъде успешен опитът. Обаче нашите псевдоучени с тяхната псевдонаука, пренаписаха физичните закони за да си обяснят Какво се е случило, камо ли да намерят решение. Този от клипа най-вероятно им е бил колега, за да пренебрегне физиката и да се уповава на ВЯРАТА.
  • #33
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ферари да беше нямаше да успее да набере достатъчно скорост по тази рампа. Много пиян трябва да е бил мужикът за да повярва в нещо различно от падане между блоковете
  • #32
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    Освен това с или без въздушно съпротивление, все още не сте изчислили с каква скорост този с ладата е посрещнал земята все едно прави челен удар в стена след 10 метра падане и с каква скорост се е ударила теслата с четири човека от които двете са деца след 90 м падане? И ако за оцеляването на един човек може да се нарече късмет, може ли четири човека едновременно да изкарат късмет, като децата са толкова големи късметлии че дори нямат и драскотина и не се налага да влизат в болница?
  • #31
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    Това е точно толкова вярно, колкото и е вярно, че ако си легнал на пясъка А жена ти лежи на шезлонг до тебе докато сте на плаж, тя е по-близо до слънцето. По твоята логика тя ще почернее повече и ще изгори по-бързо. Хайде сега да ми кажеш кой камък ще падне първи да се посмеем? По-тежкия ли ще падне по-бързо или този с по-малкото въздушно съпротивление? Велосипедиста или този с джипа ще изминат 10 метра по-бързо и ще се блъснат с по-голяма скорост в земята?
  • #30
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Петър Славов ( преди 10 месеца )
    Гений гений на физиката със заявка за анти нобелова награда.Вземи да прочетеш за кулата в Пиза и един древен физик пускащ камъчета.
  • #29
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 месеца )
    Ти каква физика си учил,тесларската?Двете камъчета ще паднат заедно само ако пренебрегнеш въздушното съпротивление или във вакуум.
  • #28
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    И двете заедно! Физика от 6 клас. По вашата псевдонаука кое ще падне първо? Поне си пиши с ника. Или те е срам? Аз си стоя зад думите, за разлика от "вас" (тебе)
  • #27
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 месеца )
    Бустер4о,нещо ти е засегнато критичното мислене от ваксините.*** тест,вземи две камъчета,едното да е по тежко и ги пусни от високо.Кое ще падне първо?Тежкото или лекото.