IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Брутално - крадци разбиват коли посред бял ден на оживен булевард

Този тип престъпления се превръщат в кошмар за голям американски град (ВИДЕО)

Крадци, които изскачат от движещ се автомобил и разбиват за секунди паркираните на пътя коли, като отмъкват различни вещи от тях - това не е сцена от холивудски филм, а обичайна гледка от улиците на Сан Франциско.-Видео, което беше разпространено в социалните мрежи и стигна до YouTube, показва.наглостта на престъпниците, а властите и полицията в града признават, че не могат да се справят с проблема.



Полицейските докладите сочат, че на месец в града има 1500 такива нападения, като от началото на годината техният брой вече надхвърля 10 000. Местен жител наскоро засне бяло купе Lexus RC, което се движи бавно. Във видеото се вижда как престъпникът, който има бяла качулка, разбива няколко коли, измъквайки от тях чанти. В един от автомобилите дори има човек, но това не притеснява нападателя.

Подобни престъпления са добили такива размери, че някои хора умишлено оставят колите си отворени, за да не се налага после да сменят разбитите прозорци. Лейтенант Трейси МакКрей от полицията в Сан Франциско твърди, че нещата са ескалирали след пандемията и вече са излезли извън контрол. Крадците са толкова нагли, че дори не правят опит да скрият лицата си.

Големият проблем в случая са малките наказания. Когато престъпникът бъде заловен, той обикновено е освобождаван почти веднага срещу подписка, след което се завръща на улицата и продължава да разбива коли. Някои от крадците дори носят проследяващи гривни на глезените си и изобщо не им пука, защото знаят, че ще им се размине.

Полицията няма какво да направи, освен да насърчава гражданите да държат колите си празни или поне да не оставят чанти, които биха привлекли погледите.


0 от 500
  • #1
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Полицията няма какво да направи?!?!? Да не живеем в ГТА!!!Сега на всякъде има камери. Опандизват ги по бързата процедура, 10, 20 години, режат пръсти и по някоя ръка, крак, освен това връщат смъртната присъда. Такъв наглец ще го лежа!