IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Паника в Лондон заради вълна кражби на Ferrari

Собствениците търсят къде да скрият суперколите си

Не е лесно да си собственик на луксозен спортен автомобил в Лондон тези дни. Баровците са под истинска обсада заради вълна от кражби на скъпите коли, като под сериозна заплаха са моделите на Ferrari. Благодарение на нови технологии крадците преодоляват защитата на италианските коли, които след това се превръщат в лесна плячка.


Ferrari


През последните 3 месеца собствениците на модели на Ferrari се борят, за да намерят сигурни места за паркиране на скъпите си возила. В социалните мрежи редовно се появяват оплаквания на богаташи, които са останали без колите си и предлагат големи възнаграждения за тяхното откриване.

От ситуацията се възползват и местни фирми, които предлагат „сигурни скривалища“ за луксозните и скъпи автомобили. Едно от тях е Windrush Car Storage, рекламиран като „тайно скривалище, което предлага максимална сигурност за изключителни автомобили“. Само за една съботна вечер сервизът буквално е залят от обаждания на притеснени собственици, които искат да скрият колите си.


скривалище на коли


Алистър Мейн, генерален мениджър на Windrush, разкрива, че само през този уикенд сервизът е приел 20 коли, повечето от които са Ferrari, при това от най-новите и най-скъпи модела на марката. Според застрахователните компании, откраднатите коли се изнасят от страната. Повечето от тях заминават за Русия, където заради санкциите и ограниченията се отчита липса на луксозни и скъпи автомобили.

Не само частни клиенти търсят убежище за превозните си средства в тайното хранилище на Windrush. Към компанията се обръщат и шофьори на служебни коли, както и наематели на скъпи лимузини или спортни модели, които също да ги предпазят от посегателства.


Ferrari


Основателят на Windrush - Тим Ърншоу, казва, че нарастването на кражбите на луксозни автомобили е започнало с Range Rover. Сега наглите крадци търсят най-скъпите суперколи, които могат да намерят, и след това споделят видеозаписи, на които се вижда как дават газ по улиците на града.

Само за 9 месеца в града са откраднаjr 19 коли от марката Ferrari, като от полицията твърдят, че престъпниците са използвали свръхмодерни технологии. На свой ред много компании отказват да застраховат суперколи в Лондон, ако собственикът не докаже, че той е оборудван с допълнителна защита, независимо от GPS-система за проследяване и имобилайзера.


0 от 500