IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Брутално - крадци разбиват коли посред бял ден на оживен булевард

Този тип престъпления се превръщат в кошмар за голям американски град (ВИДЕО)

Крадци, които изскачат от движещ се автомобил и разбиват за секунди паркираните на пътя коли, като отмъкват различни вещи от тях - това не е сцена от холивудски филм, а обичайна гледка от улиците на Сан Франциско.-Видео, което беше разпространено в социалните мрежи и стигна до YouTube, показва.наглостта на престъпниците, а властите и полицията в града признават, че не могат да се справят с проблема.



Полицейските докладите сочат, че на месец в града има 1500 такива нападения, като от началото на годината техният брой вече надхвърля 10 000. Местен жител наскоро засне бяло купе Lexus RC, което се движи бавно. Във видеото се вижда как престъпникът, който има бяла качулка, разбива няколко коли, измъквайки от тях чанти. В един от автомобилите дори има човек, но това не притеснява нападателя.

Подобни престъпления са добили такива размери, че някои хора умишлено оставят колите си отворени, за да не се налага после да сменят разбитите прозорци. Лейтенант Трейси МакКрей от полицията в Сан Франциско твърди, че нещата са ескалирали след пандемията и вече са излезли извън контрол. Крадците са толкова нагли, че дори не правят опит да скрият лицата си.

Големият проблем в случая са малките наказания. Когато престъпникът бъде заловен, той обикновено е освобождаван почти веднага срещу подписка, след което се завръща на улицата и продължава да разбива коли. Някои от крадците дори носят проследяващи гривни на глезените си и изобщо не им пука, защото знаят, че ще им се размине.

Полицията няма какво да направи, освен да насърчава гражданите да държат колите си празни или поне да не оставят чанти, които биха привлекли погледите.


0 от 500
  • #11
    19 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Такова, как да не го застреляш на място?
  • #10
    9 rate up comment 14 rate down comment
    будинов ( преди 8 месеца )
    А някой задава ли си въпроса колко истина има в цялата история.Полицията нямала какво да направи и то не къде а в щатите дето първо стрелят и после питат оцелелите(ако има такива разбира се).Стига с тъпизми само и само да ви четем глупостите бе *** набедени,измислете нещо,стига с монтирани кадри
  • #9
    6 rate up comment 17 rate down comment
    kiro prostoto ( преди 8 месеца )
    Това е руска пропаганда, всъщност е от Санкт Петербург :)))
  • #8
    13 rate up comment 0 rate down comment
    някой си ( преди 8 месеца )
    Няма какво да направи ли? Почва да ги стреля в краката. Когото хванат - лежи в затвора и яка глоба.Ми като е малка сумата-дай да ги оставим да крадат на воля бе?Че то счупените прозорци са по скъпи от откраднатото
  • #7
    15 rate up comment 3 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 8 месеца )
    в америка всеки втори е въоръжен та тия крадци да внимават да не си намерят майстора...
  • #6
    24 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Само си представете от Русия да е заснето видеото, какъв евроатлантически вой ще има, какво хвърляне на л.*** във вентилатора, какво плюене, какво джендърско квичене. Да но нали е от демонокрациьта хАмерика, там такива неща са ок и са нормални. Не, не са нормални, драги ми джендърчета, но вече ни се представят, като такива. Прозорецът на Овертон се сазва. Пуснете си търсачката да прочетете за какво ви говоря. В изостаналата Русия, колкото и да я плюете, това нямя как да се случи. Путин е виновен
  • #5
    11 rate up comment 4 rate down comment
    PLAID ( преди 8 месеца )
    #1 няма как, човече, те са милиони паднали от клона. Неуправляеми племена, които плячкосват всичко наред. Дивия Запад вече е целият Запад, включая Европа. Живот и оцеляване по законите на джунглата. Историята с древен Рим и варварите 1 към 1.
  • #4
    22 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Не е възможно такива неща да се случват в най-голямата демокрация. Там хората са богати и си дават парите на правителството да сеят демокрация по целия свят. Богатите хора не крадат. Това е руска пропаганда и лично Путин ги е пратил тези крадци да подкопават американското демократично общество. Ах, колко подли са тези руснаци. Не ги е срам така да правят.
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Доколкото ми е известно в Калифорния, за кражба под определена сума не се търси наказателна отговорност. Затова си "пазаруват" на воля някой хора от магазините без да плащат и същото е и със чантите от колите във видеото. Ако собственика не може да докаже че чантата е над тази сума, на апашите им се разминава.
  • #2
    20 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Те там са си така, освен това масово си взимат дрехи от магазина и излизат, а иначе тези са със Супра, определено печелят добре но може и нея да я крали. Скоро време престъпника ще има повече права от колкото свободния човек, който е превърнат в работещ беден от системата.