IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните автомобили в света

Резултатите за 2022 година показват сериозна доминация на една марка

Глобалните продажби на нови автомобили леко намаляха през миналата 2022 г. Това се дължи както на жестоката конкуренция, така и на прехода към електрификация, който се отчита на най-големите пазари в света – основно в Китай и Западна Европа. В същото време потребителите в САЩ продължават да се интересуват от големите пикапи и всъдеходи, но и там част от клиентите се насочват към покупка на по-ефективни модели.
И така, нека видим окончателните резултати от продажбите на нови автомобили през 2022 г. Те ясно показват доминацията на една японска марка, която има 5 представителя в Топ 10.


Най-продаваните коли на света (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #52
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Спадът в продажбите на Рав4 и Корола се дължи на вътрешната конглокенция в лицето на Корола Крос.Факт е ,че в момента Тойота доминира пазара имайки модели в всеки сегмент. Да не забравяме и Ярис и Ярис Крос.
  • #51
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Драскач ( преди 8 месеца )
    Драскачът от статията - "Това, което занимава повече умовете на Toyota" е не дали хипер-супер-дупер теслата или брадвата ще им е конглокент, а как да доставят милионите автомобили, които чакат по поръчки. Спад, спад, ама първо и второ място.
  • #50
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до №46 ( преди 8 месеца )
    С коментара си за СОП показваш само колко голям комплексар си и нищо повече! Моят син, който е СОП, е в пъти по-интелигентен от теб.
  • #49
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 8 месеца )
    Тук се смеят само на теб,палячото на форума.Да поздравиш Грета.
  • #48
    0 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    То на тебе и мисленето ти е наобратно, щом като iveco няма нито един микробус с предно предаване а ти твърдиш че всичките са такива, сигурно ти си единствения който не е забелязал че жена ти е от мъжки пол! Сигурно всички ти се смеят както ти се смеят тук, когато има обясняваш колко е красива жена ти и колко хубав секс прави! Повече от очевидно е че имаш проблеми с възприятията тъй че айде сбогом!
  • #47
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 8 месеца )
    До 45.Може,ама трябва да караш на задна скорост, задния мост става преден.За хора с нестандартна сексуална ориентация.
  • #46
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Смешниците, купили си лскава и сдноскъпа кола, надявайки се да "блеснат", че едва ли не и те са "в клуба на успелите", са ми най-забавни. Все едно да видиш някое със СОП, дето е 134 саната, ама си мисли,ч е и то е като батковците .. АХХА АХА ХХА ХАХ АХАХАХАХ .. ааххххх ... Скрийте се! трябва да каарте не коли, не колела, а ролери!
  • #45
    3 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Гостенино, объркал си се нещо! Това е предния мост. Iveco нали няма бусове с задно предаване и това е предния мост с диференциала!
  • #44
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Русенец ( преди 8 месеца )
    До 38.Куриерите от Спиди в Русе ползваха електрическо Рено Канго няколко месеца и се отказаха.Продадоха го на дистрибутора на Екстрапак в Русе,сега разнасят торбички до търговците из града.
  • #43
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 8 месеца )
    Това да не е краставичарския бус?Защо ти е спортен режим,ще повредиш краставиците,ще станат на таратор.