IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-луксозния хъб за зареждане на електромобили в света

Терминалът на Porshe има 6 станции и използва слънчеви батерии на покрива

След успеха на Audi с хъбове за зареждане само с резервации, беше въпрос на време и друга марка на VW Group да предложи подобно изживяване. Porsche откри нов луксозен Charging Lounge този месец в Бинген ам Рейн (Германия), предлагайки собственото си виждане за лукс и удобство при зареждане на електромобил.


Porsche станция


Терминалът, предлагащ шест щанда за бързо зареждане с постоянен ток с мощност 300 kW в допълнение към четири точки за зареждане с променлив ток с мощност 22 kW, е първият от този тип. Компанията планира да разшири концепцията в други страни в Европа в най-скоро време.

Разположен само на няколко минути от оживеното кръстовище A60/A61, Charging Lounge е проектиран да работи денонощно, предлагайки просторен и луксозен интериор, зареден със закуски и безалкохолни напитки.


Porsche станция


За влизане в самия салон се изисква Porsche ID . Освен това има автоматизирана система и за входа. Ако даден регистрационен номер на Porsche е съхранен в компютъра, автоматична система за разпознаване на регистрационен номер ще пусне колата вътре. И дори ако регистрационният номер не е съхранен в системата, шофьорите могат да използват приложението MyPorsche за достъп до станцията или да сканират QR код, както и да използват картата за зареждане на Porsche за достъп.

Станцията генерира част от собственото си електричество благодарение на слънчеви клетки на покрива на сградата, но по-голямата част от мощността идва от специална връзка към мрежата. Говорейки за мощност, самата станция разполага със зарядни устройства с мощност 300 kW, произведени от австрийската компания Alpitronic. И в бъдеще Porsche очаква още по-бързи скорости на зареждане да бъдат осигурени от зарядни устройства с мощност 400 kW.


Porsche станция


Това също би намалило драстично времето, което човек ще трябва да прекара в един от тези салони. Тогава може би няма да има време за физическа тренировка пред интелигентно огледало, което е още един артикул, предлаган в момента от салона .

Цялата концепция за мрежа за зареждане в стил летище не е нова сама по себе си. Редица автомобилни производители са проучвали идеята в ранните години на електромобилите. Но Porsche е един от първите, които се ангажират с изграждането на няколко салона от този тип, като редица са планирани за Австрия и Швейцария, в допълнение към още обекти в Германия.


0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    2 ( преди 9 месеца )
    До 3 и 4 - Стига сте му давали идеи. Такива не бива се надъхват, че пощуряват и почват да увличат със себе си други.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Мхм ( преди 9 месеца )
    Ето неразбирането до какво води до мало умие.Дават ти мощност но всрки се интересува тази мощност за какво време се отдава.Тоест цяла една статия в която е казано абсолютно нищо.
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До 1.Не видях само къде са пожарникарите.
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До 1.С хотел за преспиване на 15 етажа.С 10-20 тоалетни кабинки че електричарите са много пикливи с болна простата.
  • #2
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    "Закачаш на 350 кВт само от солари, имат стационарни батерии по 5 и 6 мегаватчаса да поеме пика 24/7, бутици, кафета, срещаш само готини, културни хора - мегаватов кеф! " - Брат, тотало си изтрещял. На станцията, поне в Норвегия, най-много да говориш с момчето от 7/11-а, дето ако не е напушено, ще ти каже, че днеска емага скука и до там. Толкова си се филмирал, че живееш в някаква илюзия. Спри - потърси помощ!
  • #1
    12 rate up comment 8 rate down comment
    PLAID ( преди 9 месеца )
    Това са места, където няма "вафла на промоция да предложим?", няма петна от масло, няма миризми на нафта, газ, бензин и потни шофьори, няма ядене на кокали в тревата от семейства, пътуващи от Германия за Турция. Такива хъбове отдавна са факт из Европата на Gridserve и Hyperhub. Закачаш на 350 кВт само от солари, имат стационарни батерии по 5 и 6 мегаватчаса да поеме пика 24/7, бутици, кафета, срещаш само готини, културни хора - мегаватов кеф!