IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-луксозния хъб за зареждане на електромобили в света

Терминалът на Porshe има 6 станции и използва слънчеви батерии на покрива

След успеха на Audi с хъбове за зареждане само с резервации, беше въпрос на време и друга марка на VW Group да предложи подобно изживяване. Porsche откри нов луксозен Charging Lounge този месец в Бинген ам Рейн (Германия), предлагайки собственото си виждане за лукс и удобство при зареждане на електромобил.


Porsche станция


Терминалът, предлагащ шест щанда за бързо зареждане с постоянен ток с мощност 300 kW в допълнение към четири точки за зареждане с променлив ток с мощност 22 kW, е първият от този тип. Компанията планира да разшири концепцията в други страни в Европа в най-скоро време.

Разположен само на няколко минути от оживеното кръстовище A60/A61, Charging Lounge е проектиран да работи денонощно, предлагайки просторен и луксозен интериор, зареден със закуски и безалкохолни напитки.


Porsche станция


За влизане в самия салон се изисква Porsche ID . Освен това има автоматизирана система и за входа. Ако даден регистрационен номер на Porsche е съхранен в компютъра, автоматична система за разпознаване на регистрационен номер ще пусне колата вътре. И дори ако регистрационният номер не е съхранен в системата, шофьорите могат да използват приложението MyPorsche за достъп до станцията или да сканират QR код, както и да използват картата за зареждане на Porsche за достъп.

Станцията генерира част от собственото си електричество благодарение на слънчеви клетки на покрива на сградата, но по-голямата част от мощността идва от специална връзка към мрежата. Говорейки за мощност, самата станция разполага със зарядни устройства с мощност 300 kW, произведени от австрийската компания Alpitronic. И в бъдеще Porsche очаква още по-бързи скорости на зареждане да бъдат осигурени от зарядни устройства с мощност 400 kW.


Porsche станция


Това също би намалило драстично времето, което човек ще трябва да прекара в един от тези салони. Тогава може би няма да има време за физическа тренировка пред интелигентно огледало, което е още един артикул, предлаган в момента от салона .

Цялата концепция за мрежа за зареждане в стил летище не е нова сама по себе си. Редица автомобилни производители са проучвали идеята в ранните години на електромобилите. Но Porsche е един от първите, които се ангажират с изграждането на няколко салона от този тип, като редица са планирани за Австрия и Швейцария, в допълнение към още обекти в Германия.


0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 8 месеца )
    Когато зареждането на електромобила ти е социалното преживяване за месеца, се подготвяш като за бал и се наслаждаваш на всяка минута от преживяването около зарядната колонка. То навярно и киносалони ще сложат там, за да изгледаш един филм докато зареждаш. През останалото време си зает да сипеш "интелект" сред интернет форумите и да обясняваш, че нямаш време за сметки и обяснения.
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    винаги съм се чудил кой ненормалник ще реши да си почива на бензиностанция или ще консумира храна това е страноприемница по стандартите на средновековието найс а на бензиностанция най много да пусна една вода но предпочитам да го правя сред зеленина и на чист въздух под звздите но всекиму своето ескате да седите върху котлони избора е ваш
  • #14
    0 rate up comment 4 rate down comment
    PLAID ( преди 8 месеца )
    #2-12 Прочети какво е "проекция в психологията". В моята практика срещам главно безпарични "проектанти" (2-те вървят в комплект). А като добавим и "бълване на пoмия", резултатът винаги е един и същ: "2 лв в джоба". Сес'се? Не ме е страх от книжките и избягвам да приказвам акано -> резултат: карам каквото си поискам. СетИ ли се?
  • #13
    1 rate up comment 4 rate down comment
    PLAID ( преди 8 месеца )
    #2 Колко си готов да заложиш? Освен него ще платиш и пътните до хъбовете на Gridserve в Braintree (1х360kW+12x350 kW, 6x250kW, 12х90kW от фотоволтаици+батерии 6+5MWh), в Norwich (22x350kW + 6x100kW от 100% възобновяем ток), Gatwick, Solstice Park и другите по M23, както и до хъбовете на EnBW в Германия, които са с колонки по 300 kW. И изгубеното ми време да се занимавам с глупости с калкулация на час. Та?
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 8 месеца )
    Plaid ти май зареждането на колата го вземаш твърде насериозно. Едно зареждане трябва да е бързо лесно и удобно. Все пак това не е абитюрентски бал или сватба. За някакъв елит ли се мислиш, че толкова те дразни простолюдието?! Ама сякаш на размечтал се комплексар ми приличаш.
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    След време ще сложат, ама само със синтетична нафта - хахаха
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Дискриминация ( преди 8 месеца )
    Да сложат поне една колонка с нафта да има от къде да зареждат и нормални хора.
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 7 - Това по-скоро приляга на Ролс Ройс и Бентли. Порше е винаги било "спортно елегетно". В един вид - имаммног хубава и бърза кола, но не съм свръхезкотичен, нито искам всички да знаят, че имам иконом и личен шофьор.
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 8 месеца )
    До 1.Много красиво си го написал.Само дето нямаш електрически автомобил.
  • #7
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Порше и лукс някак си не се връзва с безалкохолни и закуски, аз ако бях който го е измислил това веднага му взимам главата. Тук трябва да има гурме, дегустация (подчертавам дегустация) на отрбрани вина, може и салони за релакс и масажи.