IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пластмасовият педал на Tesla се счупи в движение

Не съм го натискал чак толкова силно, оплака се собственикът

Собственик на Tesla Model 3 се оплака, че пластмасовият педал на неговата кола се е счупил по време на движение. Мъжът публикува снимка на счупения детайли, отбелязвайки, че „е малко вероятно той да го е натиснал толкова силно“.


Tesla


„Тъжна съдба сполетя един от педалите в колата си, като за щастие това не е педалът на спирачката, но все пак важен и един от най-използваните компоненти на автомобила, коментира собственикът на Modеl 3.

По информация на Carscoops това не е първата подобна повреда на Tesla Model 3. В случая проблемът е при версията Longe Range от 2021 г. На снимката се вижда, че педала на газта е спукан по средата и ще падне всеки момент.

В коментарите към публикацията потребителите на Reddit отбелязват, че педалът на газта на електрическите превозни средства на Tesla е направен от кух полимер или от пластмаса, докато педалът на спирачката е направен от стомана. Подобни проблеми е имало и по-рано, разкриват собственици на Model S, които също са публикували снимки на своите счупени пластмасови педали във форуми и социални мрежи.

Списанието Forbes дори писа за летящия педал, а един от собствениците на Tesla публично поиска компанията да замени крехкия пластмасов ускорител с метален.

Не само педалите падат при Tesla. Електрическите автомобили загубиха брони и прозорци, а през юни 137 бройки от Model Y бяха изтеглени в САЩ поради опасен дефект - воланът може да се отдели от колоната по време на шофиране.


0 от 500
  • #30
    3 rate up comment 4 rate down comment
    АйМ-Мръсен-УайтТраш ( преди 9 месеца )
    За тва минах от тесли на уйдай!
  • #29
    16 rate up comment 13 rate down comment
    До 28 ( преди 9 месеца )
    Защо така? "Цялата група" всъщност е многониковия турбо гост driving pleasure тинтерит с каскет който се прави на група и има множествено разделение на личността. Защо не си стоиш във факти да тр. о лиш? Виж там колко хубаво си се разбираш сам със себе си че никой по света не купува електромобили защото ходенето до морето става с три нощувки за зареждане, а токът струва сега левче за киловатчас ама скоро ще струва 10 лв за киловатчас и Тесла ще фалира, ако не тази седмица, то през следващата!
  • #28
    12 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Цялата група на антиелектриците следва тесляка,четем му бисерите и ни е весело и забавно.
  • #27
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Абе тр. о л ( преди 9 месеца )
    И тук ли се премести от факти? Там поне се бяха научили Още като те видя от никъде и да те трият без да четат мненията защото знаят, че няма нито едно в което да не си обидил някого и да не разпространяваш откровени лъжи. Хайде качвай се на Монблан с камиона и се спускай към факти, които като гледам вече са под дъното, че сте останали само вие И даже няма кого да обидите и с кого да си пишете. Тук поне не оставят такива като тебе не изтрити!
  • #26
    11 rate up comment 16 rate down comment
    До 26 ( преди 9 месеца )
    Обикновено, когато събеседникът няма аргументи, се аргументира с обиди или заяждане за запетайки! А ти като можеш да четеш, не разбра ли че мнението го пиша по време на движение и дори при писане се разминах с една Тесла? Диктувам на google и можеш да се обърнеш към тях за забележки относно правописа. Понякога просто изписват едно докато го диктувам, а след това го променят. Все пак нещо по темата ще кажеш ли или мина само да се заяждаш?
  • #25
    2 rate up comment 10 rate down comment
    До 7 ( преди 9 месеца )
    Не се обяснявай като ученичка, а се научи да пишеш грамотно. Явно във вашето село няма и училище.
  • #24
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Метален е,пак си в грешка,както от целулоза не се произвеждаше спирт.Елатичен колянов вал,твърда и еластична стомана,..........,край нямат.
  • #23
    6 rate up comment 7 rate down comment
    До 22 ( преди 9 месеца )
    Мога да се обзаложа че и твоя *** на газта е пластмасов и ако ми позволиш ще го счупя с едно натискане! Той е гостенина беше много отворен, преди да разбере че и газта на toyota corolla е пластмасов, ама той откъде да знае, като кара въображаема 10-годишна corolla и не може да провери!
  • #22
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До 20 ( преди 9 месеца )
    Мнозинството точно това ще направи, а "умните" хора, ще продължат да купуват ДВГ дори когато станат по-скъпи от електромобилите, защото... Абе и те не знаят защо, ама завинаги щели да карат ДВГ дори бензинът да стане 10 лв а електромобилите с ДВГ да са два пъти по-скъпи от електромобилите и тока да е без пари.
  • #21
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Качество Теслъ.