IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пластмасовият педал на Tesla се счупи в движение

Не съм го натискал чак толкова силно, оплака се собственикът

Собственик на Tesla Model 3 се оплака, че пластмасовият педал на неговата кола се е счупил по време на движение. Мъжът публикува снимка на счупения детайли, отбелязвайки, че „е малко вероятно той да го е натиснал толкова силно“.


Tesla


„Тъжна съдба сполетя един от педалите в колата си, като за щастие това не е педалът на спирачката, но все пак важен и един от най-използваните компоненти на автомобила, коментира собственикът на Modеl 3.

По информация на Carscoops това не е първата подобна повреда на Tesla Model 3. В случая проблемът е при версията Longe Range от 2021 г. На снимката се вижда, че педала на газта е спукан по средата и ще падне всеки момент.

В коментарите към публикацията потребителите на Reddit отбелязват, че педалът на газта на електрическите превозни средства на Tesla е направен от кух полимер или от пластмаса, докато педалът на спирачката е направен от стомана. Подобни проблеми е имало и по-рано, разкриват собственици на Model S, които също са публикували снимки на своите счупени пластмасови педали във форуми и социални мрежи.

Списанието Forbes дори писа за летящия педал, а един от собствениците на Tesla публично поиска компанията да замени крехкия пластмасов ускорител с метален.

Не само педалите падат при Tesla. Електрическите автомобили загубиха брони и прозорци, а през юни 137 бройки от Model Y бяха изтеглени в САЩ поради опасен дефект - воланът може да се отдели от колоната по време на шофиране.


0 от 500
  • #40
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Име ( преди 9 месеца )
    Тесла разбрах, щели да пускат към колите си бонус пакет- ***, волан и накладки...в случай че ви се счупи ***, остане ви волана в ръцете докато шофирате или са забравили да ви сложат накладките на спирачките. Смешници. Хората десетилетия правят коли и изпитания за да са сигурни и надеждни. Да си купя Тесла, защото Мъск решил, че може да прави коли. То толкова издънки едва ли китайска неизвестен бранд кола има...
  • #39
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Групата на антиелектриците пораснала на десет.
  • #38
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 9 месеца )
    И от мен един - .Бих сложил и повече,но не мога.Седем минуса от групата на антиелектриците, не сме един човек тесльо.
  • #37
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    До 29.От мен един минус, злобюле.
  • #36
    0 rate up comment 10 rate down comment
    До 35 ( преди 9 месеца )
    Твоят ако се счупи ще публикуваш ли снимка в интернет? Да предположим че се счупи пет пъти за един месец и всеки път публикуваш снимка. Смяташ ли че някой различен от твоите роднини и познати във Фейсбук ще ги видят? Но пък което и болтче да се повреди на една Тесла и някой публикува снимка, това веднага става световна новина. Знаеш ли например че 50% от батериите на porsche-та и към са сменени заради повреди и огромен брой пожари? Дори вече публикуваните снимки на изгорели къщи ги трият.
  • #35
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    много автомобили имат платсмасов *** за газта, но не се чупи :)
  • #34
    2 rate up comment 10 rate down comment
    До 33 ( преди 9 месеца )
    Ваша типична черта е да видите прашинката върху ревера на сакото на събеседника и да му направите забележка на висок глас да чуят всички на официално събитие, но не се усещате че всъщност сте отишли с джапанки и къси *** и всъщност се смеят на вас! Като видя моите минуси погледна ли вашите?
  • #33
    13 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До 29.Виждам колко минуса са ти нацвъкали, един човек не може да ти сложи повече от един минус.
  • #32
    13 rate up comment 4 rate down comment
    abc ( преди 9 месеца )
    И на другите автомобили масово пeдaлите на газта и съeдинителя са пластмасови. И това е от около 20-тина годнини. Много хора не се навират там и не са го забелязали. Само пeдaла на спирачките е още метален, както и спирачната помпа. Но, познайте... Помпата на съединителите - и горната при пeдaлала, и долната при самия съединител са пластмасови също. Това е заради пуста "икономика" и пестене. При теслите явно съвсем са прекалили с изтъняването.
  • #31
    0 rate up comment 1 rate down comment
    бачо Кольо ( преди 9 месеца )
    *** ,сър!