IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилъри на Ford бият тревога - не могат да си продадат електромобилите

Складовете на търговците са затрупани с F-150 Lightning и Mustang Mach-e

Американските търговци на марката Ford не могат да разпродадат натрупаните електрически превозни средства. Предлагането изпреварва търсенето и това се превръща в проблем, съобщава Bisness Insider, цитирайки не продавач от Източното крайбрежие.


Ford Mustang Mach-e


Търговецът твърди, че в складовете на дилърите са натрупани големи количества коли на ток, за които не могат да се намерят купувачи. Излишък от пикапи F-150 Lightning и кросоувъри Mustang Mach-e се отчита и в други търговски представителства на Ford в Щатите, като причината за него е дългият срок на доставка на електромобил.

Именно забавянето на доставките кара клиентите да правят по няколко поръчки за кола на ток наведнъж. Потребителите си избират модели на различни марки и в крайна сметка купуват тази, която бъде произведена първа и съответно е доставено по-рано. След което се отказват от останалите , като така те губят само предварителния депозит за колата, но той обикновено е минимална сума.

Според Insideevs.com, Ford вече е намалил цените на F-150 Lightning и Mustang Mach-e, за да привлече вниманието към тези модели, като предлага отстъпки до 2500 долара. Агенция Reuters, на свой ред, съобщава, че автомобилният производител има в складовете на дилърите си F-150 Lightning за почти три месеца и Mustang Mach-e за два месеца.

По отношение на продажбите, през първата половина на 2023 г. Ford е продал 23 000 електрически превозни средства, което е с 12% повече от същия период на миналата година. В същото време продажбите на Mustang Mach-e и E-Transit са намалели съответно с 21 и 3%, докато търсенето на F-150 Lightning, напротив, се е увеличило с 281%.


0 от 500
  • #26
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Спокойно ( преди 1 година )
    Ще си ги продадат. Нормалния човек със здрав разум може да разграничи копфтор от добър продукт и да вземе правилното решение.
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до 24 ( преди 1 година )
    А дали всеки? Сещам се за една жълтинка компания без електромобили, чиято каруца се движи на две колела от няколко години, но тя продължава да я товари и дори пришпорва коня (само един, че с 250 млрд. дългове няма пари за цял впряг). Ето ти още една поговорка - "едно си баба знае, едно си баба бае". Всъщност историята многократно е показала, че мъдри (по твоята дефиниция) хора почти не се срещат.
  • #24
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 23 ( преди 1 година )
    Ето нали знаеш, че като се обърне каруцата всеки може да ти обясни защо се е обърнала? А ако знаеш цялата поговорка " като се обърне каруцата, пътища много" , всеки средно интелигентен човек може да ръце ни и другите къде ще се обърнат по пътя по който са поели. Така или иначе съм тръгнал с поговорките, умните хора се учат от грешките си, а мъдрите се учат от грешките на останалите. Медицинска диагноза за идиотизъм - правят едни и същи неща и всеки път очакват различен резултат.
  • #23
    8 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 1 година )
    Горд се чуствам като вляза да чета коментарите тук. Виждам че сайта се посещава от български хай левъл маркетолози, бизнес анализатори, инжинери и прочие :)
  • #22
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    само будалите с много пари си купуват електроавтомобили.те са не могат да се конглокират с ДВГ все още по цена на предвижване и затова не се продават.обаче тъпите и изродени политици ще гни го начулат законово както винаги
  • #21
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Алекс ( преди 1 година )
    А за TESLA се чака.Значи търсене има.Може би емблемата FORD е проблемът.
  • #20
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Допълвам си 19 ( преди 1 година )
    След което Мъск написа "Ford Lightning е добро превозно средство само, че е малко скъпо" с което намеква, че Тесла пикапа ще е по-евтин от Ф150 след голямото намаление, все пак нали за това дизайна му е така нетрадиционен..
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Между другото днес Форд намали цената на ел. Ф 150 с 6 - 10 000 долара според версията
  • #18
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    "... съобщава Bisness Insider, цитирайки не продавач от Източното крайбрежие... " тоя като е НЕпродавач, много ясно, че складовете ще са му пълни. Ако бяха потърсили за коментар някой продавач сигурно щеше друго да им каже
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 14 ( преди 1 година )
    Вярно е. Декември месец миналата година Тесла нямаше нито една продажба и се наложи да ги подарява за да има кой да ги купи, Но въпреки това си вдигнаха продажбите. Защо от ford не направят същото? Едните мрънкат, а другите действат. Едните търсят решения и ги намират другите търсят оправдания. Разбира се оправданията винаги са повече и по разнообразни и най-вече много много по-лесно