IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическите автомобили убиват лоялността към марките

85% от клиентите се насочват към нов бранд при избор на кола на ток

Лоялността към марката винаги е играла основна роля при избора на автовмобил. Много пъти човек се влюбва в един производител и винаги се спира на неговите модели. С навлизането на електрическите превозни средства обаче този малък, но важен детайл, бързо изгуби своето значение.


лоялност


Изследване на американската онлайн-платформа за продажби Edmunds, направена през юли, показва, че 85% от всички кандидат-купувачи се интересуват от електрическа кола различна от марката, която са притежавали по-рано.

Повод за проучването е статистиката от първото тримесечие за годината. Реално направените продажби сочат, че 63% от потребителите следват същия принцип. Година по-рано резултатът е 51% лоялност от страна на купувачите към стария автомобил.

Експертите от Edmunds вижда промяната в тренда заради ограничената гама от електрически превозни средства на по-старите потребители, както и наличието на много нови марки, които се налагат на пазара.

"Ще бъде интересно да видим дали нарастващият брой електрически модели от утвърдени компании ще върне клиентите към тях или лоялността към автомобилните марки ще остане в миналото", казва Джесика Колдуел, директор в компанията.


0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Лоялност означава да си кон с капаци.
  • #14
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 10 месеца )
    #8 Ако критерият ти за добра кола е колко е тиха, ми купи си Ролс Ройс. Ти Тесла имаш ли? Колко време я ползваш? Тропането и калпавата сглобка забелязваш ли ги? Щото ако си се глезил в БМВ или Мерц тия неща в Тесла веднага ще ти извадят очите. Щом ми я хвалиш Тесла - ясен си ми.
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Клиентите на Тесла сами ще се върнат към предишните си марки като разберат колко е средния живот на батериите на Тесла.
  • #12
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Хамрун Вадуцки ( преди 10 месеца )
    Скучно е да си лоялен. Аз не съм. То на почивка не ходя на едно и също място, какво остава за кола.
  • #11
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Хахохъ ( преди 10 месеца )
    Ако колата не ми харесва, ако ще и бензин да ми подарят за какво ми е?!? 5г. ще се качвам и слизам с отвръщение... не благодаря. Купувам само ако ми харесва и има нещата който са ми нужни в този момент. Иначе си карам старата кола.Добре че, бяха електричките да има малко раздвижване в бранша, че Тойота и Фолксваген ми писнаха да да първи по продажби.
  • #10
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Турбо ( преди 10 месеца )
    Тесльо,за последната кола ми дадоха 17 % отстъпка около 5000 лева от цената, безплатно Каско 1300 лева и комплект зимни гуми Мишлен за 1000 лева.Трябваше да ги откажа ли?Преди всяка смяна на автомобил вземам оферти от Пежо, Ситроен, Фолксваген, Рено, Форд и сравнявам офертите.Пежо ми предложиха най добра оферта.
  • #9
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До 7 ( преди 10 месеца )
    А лоялните към Тесла клиенти пренебрегваха бонусите от правителството на САЩ, които им даваше за да изберат всяка друга марка, различна от Тесла в размер на 7500 долара и все пак избираха Тесла, която пълно във време държеше 80% от пазара на електромобили в САЩ. Това за което говориш, не е лоялност, а лакомия. Заради един комплект гуми подарък те правят кон с капаци и не гледаш как конкyренцията, ти предлага много по-добър продукт за същите или по-малко пари. Ама пък си на далавера!
  • #8
    3 rate up comment 6 rate down comment
    До 6 ( преди 10 месеца )
    "Който мисли да прескача от БМВ или Мерц на Тесла - да не ми говори за лоялност. Жертва е на силни магнитни бури."А който е (бивш) фен на BMW и е притежавал и притежава най-новите и мощни техни модели, заедно с porsche 911 gt3 RS, а е минало на Тесла и сега новите bmw-та го дразнят, на какво ли е жертва? Защо някой като покарам малко Тесла, след това дори порша тайкан започва да го дразни, че е много шумен? А вие тук си приказвайте врели не кипели по форумите и си вярвайте!
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Турбо ( преди 10 месеца )
    Лоялността се възнаграждава с % отстъпка от цената,с безплатно автокаско, комплект зимни гуми или нещо от сорта.Струва си да си лоялен към марката.За първата нова кола на лизинг ми искаха да докажа доходи.За втората и третата нищо не ми поискаха.
  • #6
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Пропов ( преди 10 месеца )
    Изобщо не дочетох статията. Щом мислиш да сменяш марката, значи не си лоялен. Има няколко марки , дето си имат специална лоялност, другото е въпрос на оферти, реклами и сметкаджииство. А и просто има няколко марки , дето който разбира при тях се спира и знае защо. Който мисли да прескача от БМВ или Мерц на Тесла - да не ми говори за лоялност. Жертва е на силни магнитни бури.