IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическите автомобили убиват лоялността към марките

85% от клиентите се насочват към нов бранд при избор на кола на ток

Лоялността към марката винаги е играла основна роля при избора на автовмобил. Много пъти човек се влюбва в един производител и винаги се спира на неговите модели. С навлизането на електрическите превозни средства обаче този малък, но важен детайл, бързо изгуби своето значение.


лоялност


Изследване на американската онлайн-платформа за продажби Edmunds, направена през юли, показва, че 85% от всички кандидат-купувачи се интересуват от електрическа кола различна от марката, която са притежавали по-рано.

Повод за проучването е статистиката от първото тримесечие за годината. Реално направените продажби сочат, че 63% от потребителите следват същия принцип. Година по-рано резултатът е 51% лоялност от страна на купувачите към стария автомобил.

Експертите от Edmunds вижда промяната в тренда заради ограничената гама от електрически превозни средства на по-старите потребители, както и наличието на много нови марки, които се налагат на пазара.

"Ще бъде интересно да видим дали нарастващият брой електрически модели от утвърдени компании ще върне клиентите към тях или лоялността към автомобилните марки ще остане в миналото", казва Джесика Колдуел, директор в компанията.


0 от 500
  • #25
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 23.Критично мислене с новини от ютуб? Самооценката ти не е от значение.
  • #24
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Enzo ( преди 10 месеца )
    Няма го вече този клип.
  • #23
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До 22 ( преди 10 месеца )
    За разлика от вас аз притежавам критично мислене и мога да си подбера източниците на информация. Също така обикновено чета целите новини, а не само заглавията. Ето ти го пича с чисто новото BMW x5 купено миналата седмица, както и мнението му за него. https://youtu.be/udWKPrdRSYc можеш да превъртиш директно на 26-та минута. Българин е, говорят на български, така че ще го разбереш, ако можеш да ползваш YouTube, че повечето не можете. На твоето мнение ли да вярвам или на неговото?
  • #22
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ти тесларче колко Тесли смени,щом се изхождаш по въпроса?
  • #21
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До 19 ( преди 10 месеца )
    И за да не мислиш че са някакви заслепени фенове на Тесла, при разговор между собствениците, казват, че Тесла е пълна с недостатъци, които трябва да бъдат коригирани, но въпреки това изпитват по-голямо удоволствие от шофирането и не биха ги заменили. Ти на каква база твърдиш, че Tesla е бездушен автомобил? Колко тесли и колко по-добри от porsche 911 и BMW x5 автомобила си имал, за да изказваш толкова категорично мнение и да трябва да вярвам на тебе, а не на онези другите, говориш ти от опит?
  • #20
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До 19 ( преди 10 месеца )
    Притежавал ли си и притежаваш ли Порше 911 gt3 RS? Притежаваш ли Чисто ново BMW Х5 с пет литров v8? Е един такъв собственик предпочита да си кара теслата и другите два автомобила са му скучни. Особено bmw-то направо ме мрази и казва че повече бензинов чисто нов автомобил няма да си купи заради новите технологии които и вграждат. Например това, че като пуснеш газта, автомобила продължава със същата скорост все едно си натиснал съединителя и това би било опасно при влизане в завой.
  • #19
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    ами няма тръпка в тесла бездушна като прахосмукачка само един автомобил който ускори твоя пулс може да спечели сърцето ти
  • #18
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До 14 ( преди 10 месеца )
    Казвам ти мнението на заклет фен на BMW и porsche, който си е купил Тесла. Преди това е бил очарован от тишината в порша тайкан, където при шофиране са се чували само камъчетата които удрят докато се движи. Сега при Тесла, дори това не се чувало. Е какъв е смисъла да лъже?
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Едно време може и да е имало логика да светиш ZX с Ксантия или ХМ. Но сега не е така, много по-малко хубави модели от традиционните марки има в паричната им, най-много 1-2 да са хубави.
  • #16
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ние сме с Пежо от 20 години все още си плащаме каското. СФА най-много да дадат отклстъпка от новия модел, нищо повече. Никаква логика няма да си лоялен към марка, като всяка марка има поне по 1-2 хубави модели.